FANTAZMAGORIJA O KOVID STRAHU: LJubivoje Ršumović se, posle korone, pesmom zahvalio na dobrim željama za brz oporavak

V. N.

03. 12. 2021. u 14:11

ISTAKNUTI književnik, pesnik i jedan od omiljenih dečjih pisaca LJubivoje Ršumović (82), koji je nedavno pobedio koronu, zahvalio se na društvenim mrežama svima koji su mu poželeli brz oporavak posle bolesti.

ФАНТАЗМАГОРИЈА О КОВИД СТРАХУ: Љубивоје Ршумовић се, после короне, песмом захвалио на добрим жељама за брз опоравак

Foto Instagram/ljubarsumofficial

Učinio je to pesmom "Drvene noge", čiji je podnaslov "Fantazmagorija o kovid strahu".

- Dragi prijatelji, mladi i vi malo stariji, i vi najstariji koji ste mi poželeli brz oporavak posle ove bolesti, ove napasti koja nam ne da da normalno živimo i radimo - obratio se čuveni Ršum video-snimkom pratiocima na "Instagramu".

- Ja vam se zahvaljujem, a naravno kako bih mogao da vam se zahvalim nego onim što najbolje umem da radim, a to je da napišem neku pesmu o tome! E, upravo sam ležeći u bolnici, napisao pesmu "Drvene noge" i pročitaću vam deo te pesme, koja je podugačka, za početak: Bude me drvene noge i odomaćena mrzovolja. Misao se gnezdi kao da nema nameru da se bori za smisao. Ustajem zbunjen. Iz ogledala me gleda Pinokio, a unuci traže da mašem ušima i budem smešan. Kad napabirčim dovoljno snage, napraviću prvi korak, željan dobrih dana i svetlosti ograničene dobrote. Vrtim se pelcovan ambicijom da budem živ. Budi živ, naređuje mi Otac. Ako već veruješ u svašta, veruj do kraja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)