FANTAZMAGORIJA O KOVID STRAHU: LJubivoje Ršumović se, posle korone, pesmom zahvalio na dobrim željama za brz oporavak

V. N.

03. 12. 2021. u 14:11

ISTAKNUTI književnik, pesnik i jedan od omiljenih dečjih pisaca Ljubivoje Ršumović (82), koji je nedavno pobedio koronu, zahvalio se na društvenim mrežama svima koji su mu poželeli brz oporavak posle bolesti.

ФАНТАЗМАГОРИЈА О КОВИД СТРАХУ: Љубивоје Ршумовић се, после короне, песмом захвалио на добрим жељама за брз опоравак

Foto Instagram/ljubarsumofficial

Učinio je to pesmom "Drvene noge", čiji je podnaslov "Fantazmagorija o kovid strahu".

- Dragi prijatelji, mladi i vi malo stariji, i vi najstariji koji ste mi poželeli brz oporavak posle ove bolesti, ove napasti koja nam ne da da normalno živimo i radimo - obratio se čuveni Ršum video-snimkom pratiocima na "Instagramu".

- Ja vam se zahvaljujem, a naravno kako bih mogao da vam se zahvalim nego onim što najbolje umem da radim, a to je da napišem neku pesmu o tome! E, upravo sam ležeći u bolnici, napisao pesmu "Drvene noge" i pročitaću vam deo te pesme, koja je podugačka, za početak: Bude me drvene noge i odomaćena mrzovolja. Misao se gnezdi kao da nema nameru da se bori za smisao. Ustajem zbunjen. Iz ogledala me gleda Pinokio, a unuci traže da mašem ušima i budem smešan. Kad napabirčim dovoljno snage, napraviću prvi korak, željan dobrih dana i svetlosti ograničene dobrote. Vrtim se pelcovan ambicijom da budem živ. Budi živ, naređuje mi Otac. Ako već veruješ u svašta, veruj do kraja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni