POČINJE "MALI JOAKIM": Festival pozorišnih predstava za decu i mlade na sceni Kruševačkog teatra

S. B.

15. 11. 2021. u 08:57

FESTIVAL pozorišnih predstava za decu i mlade "Mali Joakim" počinje danas u Kruševačkom pozorištu i trajaće sve do 22. novembra.

ПОЧИЊЕ МАЛИ ЈОАКИМ: Фестивал позоришних представа за децу и младе на сцени Крушевачког театра

Foto Kruševačko pozorište

Na repertoaru je osam predstava, koje će se igrati u dva dnevna termina.

Smotru otvara predstava domaćina, "Kapetan Džon Piplfoks", po tekstu Duška Radovića i u režiji Aleksandra Pejakovića. Premijerom ove predstave otvorena je aktulena sezona u Kruševačkom pozorištu. Kraljevačko pozorište predstavlja se dan kasnije Andersonovim komadom "Slavuj i kineski car", koji je dramatizovao i režirao Siniša Rakić. U sredu nastupa Regionalno pozorište Novi Pazar sa predstavom "Pepeljuga" (u režiji Biserke Kolevske), dok će Narodno pozorište Pirot nastupiti sutradan sa predstavom "Milica od pepela", po tekstu Valentine Velkov, u režiji Davida Alića.

Predstava "Bambi" po motivima istoimene bajke Feliksa Saltena, pred najmlađom publikom biće 19. novembra. Komad u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac režirao je Jakub Maksimov. Dan kasnije, Pozorište "Zoran Radmilović" iz Zaječara izvodi predstvau "Lepotica i zver", tekst i režiju potpisuje Željko Hubač.

Takmičarski deo festivala završava se 21. novembra nastupom Narodnog pozorišta iz Leskovca sa predstavom "Pinokio", po tekstu i u režiji Spasoja Ž.Milovanovića, a poslednjeg dana u čast nagrađenih, Šabačko pozorište igraće predstavu "Čarobni pasulj" (dramatizacija i režija Cvetin Aničić).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave