ISTORIJA ZDRAVSTVENE KULTURE: Izložba o digitalizaciji stare i retke knjige u NBS

M.A.K.

02. 11. 2021. u 17:39

AMBASADOR Mađarske u Beogradu dr Atila Pinter i naša ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, otvoriće u Narodnoj biboteci Srbije, u četvrtak u 11.30 časova, izložbu "Digitalizacija knjige kao funkcionalno kulturno nasleđe".

ИСТОРИЈА ЗДРАВСТВЕНЕ КУЛТУРЕ: Изложба о дигитализацији старе и ретке књиге у НБС

FOTO: Promo

Tema postavke je knjiga Kreuterbuch, Adama Lonicera, s kraja 16. veka, koja pokazuje uticaj zapadne kulture i nauke na razvoj zdravstvene kulture, medicine i farmacije u Srbiji.

Proces digitalizacije ove knjige, koja ima 768 stranica, obavljen je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Katedri za kameru.

Tokom trajanja ove izložbe čija autorka je Jelena Manojlović, kustos Muzeja za istoriju farmacije, pred posetiocima će se naći i primerak stare i retke knjige Kreuterbuch, Adama Lonicera, koja se izlaže javnosti samo u retkim prilikama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo