POZNATA PIJANISTKINJA NASTUPA SA BEOGRADSKOM FILHARMONIJOM: Izvodi čuveni klavirski koncert Čajkovskog broj 1

D.B.M.

27. 10. 2021. u 15:20

JEDNA od najvećih pijanističkih zvezdi današnjice, Hatja Bunijatišvili nastupa sa Beogradskom filharmonijom na svečanom otvaranju 53. Bemusa, u ponedeljak, 1. novembra 2021, u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

ПОЗНАТА ПИЈАНИСТКИЊА НАСТУПА СА БЕОГРАДСКОМ ФИЛХАРМОНИЈОМ: Изводи чувени клавирски концерт Чајковског број 1

FOTO: Promo

Pod dirigentskom palicom Marka Parizota, pijanistkinja izvodi čuveni klavirski koncert Čajkovskog broj 1, a na programu su još dela Glinke i Rahmanjinova.

Hatja Bunijatišvili predstavlja profil glamurozne superzvezde koja prevazilazi okvire klasične muzike. NJeno ime se isključivo vezuje za najprestižnije dvorane sveta i muzičke festivale. Redovno nastupa u Karnegi holu, Holivud Boulu, Bečkom Muzikferajnu, Milanskoj skali, na festivalima kao što su BBC Proms ili festival u Verbijeu.

Beogradska filharmonija prvi put nastupa sa impresivnom pijanistkinjom i upisuje se na listu najbolje rangiranih orkestara sveta među kojima su Izraelska, Losanđeleska, Minhenska, Bečka filharmonija, Amsterdamski Koncertgebau. Čuvenu pijanistkinju i Beogradsku filharmoniju povezuje veliko prijateljstvo i bliska saradnja sa Zubinom Mehtom. Pored brojnih nastupa sa legendarnim maestrom, Hatja sarađuje sa vrhunskim dirigentima među kojima su Pavo i Neme Jarvi, Gustavo Dudamel, Mihail Pletnjov, Vladimir Aškenazi i mnogi drugi.

Svečano otvaranje 53. Bemusa, Beogradska filharmonija započinje Glinkinom uvertirom Ruslan i LJudmila, a nakon klavirskog koncerta Čajkovskog, orkestarski nastup kruniše raskošna Simfonija broj 1, Rahmanjinova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)