MUZIKA INSPIRASANA IKONOM: Koncert novosadske Akademije umetnosti u Beogradu

Lj. P.

06. 10. 2021. u 16:56

KONCERT u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad održaće se u katedrali Beogradske nadbiskupije u četvrtak, 7. oktobra.

МУЗИКА ИНСПИРАСАНА ИКОНОМ: Концерт новосадске Академије уметности у Београду

Foto: Srđan Pablo Doroški

Na programu je delo „Antene“, Aleksandre Vrebalov, kompozitorke i profesorke na Akademiji umetnosti. Kompozicija „Antene“ inspirisana je ikonom Bogorodice Milosrđa, koja datira iz perioda kasne Vizantije i nalazi se se u vizantijskoj zbirci Muzeja umetnosti u Klivlendu, po čijem pozivu je delo napisano.

Na ovom jedinstvenom koncertu nastupaju hor Škole crkvenog pojanja Sveti Jovan Damaskin koji predvodi đakon dr Vladimir Antić, TAJJ kvartet, hor i ansambl studenata i profesora Akademije umetnosti Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Kombinovanim horovima i ansamblom diriguje Božidar Crnjanski.

Koncert „Antena“ je jedan od primera inovativnog pristupa muzičkom obrazovanju u kome je umetnička saradnja sa neakademskim lokalnim i međunarodnim organizacijama jedan od osnovnih oblika praktičnog uključivanja studenata u stručnu praksu kojoj nemaju pristup putem redovne nastave.

Ulaz je besplatan, a rezervacije se primaju na mejl mons@sbb.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)