"NOVOSTI" SAZNAJU: Odložen Sajam knjiga

V.N.

06. 10. 2021. u 13:15

NA sastanku održanom danas, 6. oktobra, sva tri udruženja izdavača odlučila su da se povuku sa predstojećeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, predviđenog za poslednju nedelju ovog meseca, nezvanično saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Одложен Сајам књига

Foto A. Stanković

Kao razloge navode epidemiološku situaciju i probijanje roka, 1. oktobra, do kada je organizator trebalo da saopšti konačnu odluku o tome hoće li manifestacija biti održana.

Pismo sa takvim zaključkom upućeno je Odboru Sajma knjiga, koji će se sastati sutra, 7. oktobra.

Sa profesionalne i kolegijalne strane ne vidim razlog da izdavači izlaze u medije 24 sata pre zakazane sednice sednice Odbora Sajma knjiga koji je redovan merodavan organ da donese odluku o otkazivanju maniofestacije - kazao je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

On je istakao da su predstavnici sva tri udruženja članovi odbora Sajma knjiga i uredno su obavešteni o terminu sednice koja je planirana za sutra 7. oktobar.

- Ta sednica je juče zakazana kada je potvrđeno da će zasedati Krizni štab kome je Odbor sajma knjiga pre desetak dana poslao precizan dopis i čije smo mišljenje po pitanju uslova za održavanje sajma očekivali. U svakom slučaju sutra je sednica odbora sajma knjiiga na kojoj ćemo se svi okupiti i doneti adekvatnu odluku - kazao je Karl.

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Intervju sa nobelovcem Mariom Vargasom Ljosom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna