POGORELIĆ U NOVOM SADU: Slavni pijanista 10. oktobra na velikoj sceni SNP

J. S.

03. 10. 2021. u 13:45

JEDAN od najpoznatijih pijanista Ivo Pogorelić, uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod upravom maestra Srboljuba Dinića, nastupiće 10. oktobra na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu (20 sati).

ПОГОРЕЛИЋ У НОВОМ САДУ: Славни пијаниста 10. октобра на великој сцени СНП

Foto SNP

U produkciji Vojvođanskog simfonijskog orkestra i Muzičke omladine Novog Sada, Pogorelić, rođenjem Beograđanin (1958) izvešće Novosađanima "Koncert za klavir i orkestar br. 2" Frederika Šopena. Orkestar će zatim svirati Uvertiru za operu "Čarobni strelac" Vebera i Simfoniju br. 4 ("Italijanska") Mendelsona.

Tokom više od četiri decenije raskošne pijanističke karijere, Pogorelić je ostvario autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih događaja. Pogorelić je minulih decenija nastupao sa svim vodećim orkestrima današnjice poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije...

Karte za koncert u SNP su u prodaji na blagajni pozorišta po ceni od 6.000 dinara (parter) i 5.000 dinara (balkon).Produkciju događaja potpisuju, a za prisustvo koncertu neophodno je nošenje zaštitne maske, kao i jedna od navedenih potvrda: o potpunoj vakcinaciji, o preležanoj bolesti kovid 19 (datum preležane bolesti ne sme biti stariji od šest meseci), o negativnom PCR testu, ne starijem od 72 sata, ili o negativnom brzom antigenskom testu.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja