NESREĆE GA NISU ZAOBILAZILE: Ivan Tasovac se hrabro borio sa bolešću

Novosti online

29. 09. 2021. u 22:20

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, preminuo je večeras u svom domu u Beogradu oko 21 sat.

НЕСРЕЋЕ ГА НИСУ ЗАОБИЛАЗИЛЕ: Иван Тасовац се храбро борио са болешћу

Foto: V. Danilov

Ekipa Hitne pomoći pokušala je reanimaciju.

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

On je gostovao na Kurir TV maja 2021. godine i tada je pričao o tumoru posle pada na košarkaškom terenu kada mu je i otkriven tumor na kičmi:

- Pao sam na košarci, povredio sam kičmu, nepokretnog su me preneli u bolnicu, snimili su me i pronašli da imam tumor na četvrtom pršljenu. Posle tri nedelje sam operisan. Da nisu pronašli, pitanje je šta bi bilo - pričao je on.

Usledio je, kako je govorio, oporavak kada je ponovo učio da hoda.

- Ne znam šta još mogu da kažem, ali sada primećujem jednu stvar. Dok pričam o filharmoniji, sa zadovoljstvom i lakoćom o tome govorim. A kad treba da se vraćam na priče od pre tri, deset ili sto godina, imam utisak da to nikog živog ne interesuje - ocenio je Ivan Tasovac.

Navodi kako je tada spoznao da nema potrebe gubiti vreme na pogrešne ljude i da je uvideo ko su mu pravi prijatelji.

- Posle toga krenete daleko opuštenije u svoj dalji život, sa manje ljutnje prema svima drugima - ispričao je direktor Beogradske filharmonije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu