LEPOTA KULTURE POD VEDRIM NEBOM: Naš slavni violinista i Vojvođanski simfonijski orkestar oduševili Novosađane

J.SIMIĆ

12. 09. 2021. u 12:35

NAŠ slavni violinista Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar oduševili su sinoć brojne Novosađane koncertom na,za tu priliku, zatvorenom za saobraćaj Bulevarom Mihajla Pupina u neposrednoj blizini zdanja Pokrajinske vlade.

ЛЕПОТА КУЛТУРЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ: Наш славни виолиниста и Војвођански симфонијски оркестар одушевили Новосађане

Foto: Kaleidoskop kulture

Izveli su dela Kamija Sen-Sansa, Morisa Ravela, Đerđa Ligetija i drugih velikana klasične muzike.

Peti koncert "Korzo" u organizaciji Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", a u okviru Kaleidoskopa kulture uveličao je i maestro Aleksandar Marković, renomirani dirigent sa bogatom evropskom karijerom u ulozi šefa dirigenta Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Zahtevan produkcioni poduhvat ujedno je otvorio i drugu nedelju Kaleidoskopa kulture, posvećenu izvođačkoj umetnosti.Uoči samog koncerta, direktor Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" Nemanja Milenković naglasio je da je održavanje koncerta "Korzo" baš na toj lokaciji važno jer se koncert dešava između dela Brašovana, Tabakovića i Kaćanskog, čuvenih srpskih arhitekata u periodu između dva svetska rata, pojasnivši da će upravo na tom mestu 13. januara iduće godine Novi Sad i postati evropska prestonica kulture.

Foto: Kaleidoskop kulture

Nemanja Milenković je poručio da virtuoz Stefan Milenković i dirigent Aleksandar Marković neće samo jednom godišnje nastupati u Novom Sadu, već da će kontinuirano raditi i nastupati u budućoj kulturnoj prestonici Evrope.

Violinista Stefan Milenković je rekao uoči nastupa da je bio blago nervozan, istakavši da su koncerti na otvorenom fantastični.Nije strepeo ni od saradnje sa simfoničarima, ocenivši da je rad sa takvim umetnicima uvek, kako je naveo, prirodan spoj, posebno naglasavši da „Novi Sad oduvek živi kulturu“.

- Ceo festival „Kaleidoskop“ obuhvata duh Novog Sada, a to će se tek osetiti naredne godine koja će biti u znaku evropske prestonice kulture. Novi Sad je mesto gde treba biti sada – kazao je Stefan Milenković koji je od pre nekoliko meseci dodatno vezan za Novi Sad prihvativši ponudu da bude umetnički direktor Koncertne dvorane u novoizgrađenoj i velelepnoj Muzičko-baletskoj školi u ovom gradu.

PONOSAN I VUČEVIĆ

ODUŠEVLjENjE koncertom podelio je na svom instagramu i gradonačelnik Miloš Vučević:

- Pod vedrim nebom našeg lepog Novog Sada večeras se tačno u 20.22 sata začula milozvučna melodija, koju su "rodili" naš virtouz Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar na Bulevaru Mihajla Pupina. Uživao sam dok su se ređala dela velikana klasične muzike, a novosadski "Korzo" uveličao je dirigent Aleksandar Marković, maestro bogate evropske karijere. Ponosan sam na sve ono što je Novi Sad danas - grad kulture, ljubavi prema umetnosti i građana koji su uvek raspoloženi da tu ljubav pruže.- poručio je gradonačelnik Novog sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna