PRAJD POZORIŠNI FESTIVAL: U organizaciji Hartefakt fonda, od 12. do 17. septembra u Beogradu

V.V.S.

10. 09. 2021. u 19:43

TEMATSKI okvir ovogodišnjeg Prajd pozorišnog festivala (koji se održava od 12. do 17.septembra u Beogradu) su  manipulacije, o čemu Andrej Nosov, pozorišni reditelj i organizator programa kaže:

ПРАЈД ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ: У организацији Хартефакт фонда, од 12. до 17. септембра у Београду

Hartefakt fond

- Velika je radost u vreme pandemije kroz pozorište preispitivati pitanja manipulacije. Ove godine naši međunarodni gosti donose veoma zanimljive umetničke forme koje preispituju postojeće okvire, ne samo u pozorištu već i u čitavom društvu. Pitanja solidarnosti, razumevanja i izgradnje drugačijih narativa za budućnost ključni su elementi našeg programa. I naravno, ljubav je zakon.

 Predstava koja će otvoriti ovogodišnji festival na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta je  AnOngoing Song, poljskog autora Šimona Adamčekabavi. Sledi "Strah od leptira" rediteljke Isidore Goncić,a treći festilski dan posvećen je predstavi "Pazi na prazninu", hrvatskog reditelja Romana Nikolića. Na programu su i Fasbinderove "Kišne kapi na vrelom kamenju", reditelja Juga Đorđevića, a Karolina Bjanki  otvoriće novi festivalski pravac umetničkog studija i pogleda publike u proces kreiranja, istraživanja i stvaranja umetničkih formi. Ova brazilska umetnica, koja trenutno živi u Amsterdamu, otvara važna pitanja uloge i ranjive pozicije žena u izvođačkim praksama i publici će predstaviti rezultate svog rada predstaviti

Treći po redu, Beograd Prajd Pozorišni Festival realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, platforme "Srbija stvara", kao i partnerskih organizacija Beograd Prajda, Narodnog pozorišta u Beogradu, Beogradskog dramskog pozorišta, UK "Vuk", Galerije "Endžio Haba" i KC Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)