U GALERIJI ARTGET KCB: Telo između nade, spokoja, snova i prolaznosti

M.A.K.

07. 09. 2021. u 20:14

U ČAST 20. sezone Galerije Artget", istoričarka umetnosti Milena Marjanović, koja je 2019. godine bila umetnička direktorka ovog izlagačkog prostora Kulturnog centra Beograda, predstaviće 9. septrembra, od 19 časova, izložbu "Duh je taj koji sebi gradi telo".

У ГАЛЕРИЈИ АРТГЕТ КЦБ: Тело између наде, спокоја, снова и пролазности

Galerija Artget KCB

Jubilej galerije bio je povod da se Marjanovićeva pozabavi često prisutnom i nikada dovoljno istraženom temom akta u domaćoj fotografiji, dajući jedan od mogućih preseka u njegovom posleratnom razvoju kroz dela odabranih umetnika. 


Na postavci su tako zastupljeni radovi Zorice Bajin Đukanović, Ivana Grlića, Svetlane Dingarac i Fadila Šarkija,Milana Živkovića, Nemanje Živkovića, Dragoslava Mirkovića, Dragiše Radulovića, Nenada Nina Rakićevića i Danila Cvetanovića. 


- Svi autori su zaokupljeni su lepotom ljudskog tela (većinom ženskog) kroz koju progovaraju o svojim preokupacijama težeći istraživanju oblika, odnosa svetla i senke, harmonije s ambijentom...- piše u eseju koji prati izložbu. - Tako, zapravo, kroz pristup telu iniciraju priču o prolaznosti vremena, bezvremenskoj nadi, oazi spokoja, ali i iracionalnosti i snovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!