NOVI KULTURNI CENTAR U ŠVEDSKOJ: Sastavljen od stotinak ljudi koji se bave isključivo scenskom umetnošću (FOTO)

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 08:57

OSNIVAČKA skupština, sastavljena od reditelja, glumaca, scenarista i svih koji se bave umetnošću, okupiće se u aprlu, a ovo udruženje se se razlikuje od drugih kulturnih centara zato što su učesnici iz celog regiona bivše Jugoslavije koji žive i rade u Švedskoj i naravno, govore jezikom koji međusobno razumeju.

НОВИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У ШВЕДСКОЈ: Састављен од стотинак  људи који се баве искључиво сценском уметношћу (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

- Ono što će biti karakteristično da ćemo na dve godine organizovati bijenale onoga što smo stvorili.

Sa svim svojim ostvarenjima posećivaćemo i Srbiju i ostali deo regiona. Važno je napomenuti da su nam vrata za mlade i talentovane umetnike i sve one koji žele da učestvuju uvek otvorena.

- Dugo godina se bavim predstavljanjem naše kulture i tradicije u Švedskoj i moram da priznam da su reakcije veoma pozitivne. I ne samo to, oni nas podržavaju u svakom segmentu našeg rada, pa i ulažu određena sredstva da realizujemo neke planove - kaže Gordana Antunović, jedan od inicijatora osnivanja Kulturnog centra - Pandemija nas je naterala da se prilagodimo situaciji, pa smo tako i mi počeli sa organizacijom besplatnih onlajn koncerata i predstava. Jedan od njih nam predstoji i u septembru, koncert Rocher etno benda, koji finansiraju Švedske institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024