ŽELJA ZA POZORIŠTEM JAČA OD NEVREMENA: Kiša otvaranje “Teatra u tvrđavi” preselila u kulturni centar, ovacije “Ciganima” (FOTO)

N. Ž.

10. 07. 2021. u 18:25

IZNENADNO nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i vetrom, sinoć je primoralo organizatore 8. Pozorišnog festivala “Teatra u tvrđavi” da otvaranje i spektakularan mjuzikl Pozorišta na Terazijama “Cigani lete u nebo”, iz predivnog ambijenta Malog grada Smederevske tvrđave, ekspesno premeste u Veliku dvoranu Centra za kulturu.

ЖЕЉА ЗА ПОЗОРИШТЕМ ЈАЧА ОД НЕВРЕМЕНА: Киша отварање “Театра у тврђави” преселила у културни центар, овације “Циганима” (ФОТО)

Foto: N. Živanović

I pored kašnjenja od skoro dva sata, nestrpljiva smederevska publika strpljivo je čekala i dočekala početak mjuzikla, koji je na kraju ispraćen ovacijama brojne publike.

Do kraja festivala, publika će imati priliku da pogleda još pet predstava, od kojih je jedna dečja, a večeras je na programu predstava “Čekaonica” u izvođenju Ateljea 212, koja će takođe, biti odigrana u Centru za kulturu.

U nedelju u 19. časova se održava dečja predstava “Tri musketara”, Čiča Mičinog pozorišta, a potom od 21 sat “Ajnštajnova izdaja” u izvođenju “Teatra Vuk”. U ponedeljak je na repertoaru predstava “39 stepenika” Pozorišta mladih Novi sad i Gradskog pozorišta Bečej.

Osmi pozorišni festival “Teatar U tvrđavi” biće zatvoren u utorak 13. jula, predstavom “Violine, daire i pegla” u koprodukciji pozorišta “Puls Taeatar”, “Slavija” i Kulturnog cenra Pančevo.

U zavisnosti od vremenskih prilika, organizator festifala će svakodnevno, blagovremeno, na društvenim mrežama obaveštavati publiku o mestu održavanja predstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a