GALERIJA CENTRA ZA GRAFIKU FLU: Sećanja iz staklenika

M.A.K.

07. 07. 2021. u 17:26

POLjSKA umetnica Dominika Borek (devojačko Fricovska), predstaviće se od četvrtka, izložbom "Drugi život staklenika" u Galeriji Centra za grafiku, Fakulteta likovnih umetnosti.

ГАЛЕРИЈА ЦЕНТРА ЗА ГРАФИКУ ФЛУ: Сећања из стакленика

Centar za grafiku FLU

Reč je o ciklusu grafika napravljenih u tehnikama akvatinte i ofset štampe, a jedan rad je sačinjen od originalnih biljaka koje su rasle u porodičnom stakleniku, koji je u centru likovne priče autorke koja živi u Krakovu.

- Na grafikama u okviru moje serije "Staklenik", pokušala sam da prikažem napušteno mesto- piše umetnica u katalogu. - Ova grafika se bavi izgubljenim staklenikom, gde je nekada postojalo preduzeće za hortikulturu u vlasništvu moje babe i dede i kasnije roditelja, veoma aktivno tokom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka. To je priča o prolaženju, o mestu koje više ne postoji. Međutim, mi i dalje možemo da ga posetimo i vidimo u drugačijem stanju. Prvenstveno, crpim inspiraciju iz starih, analognih fotografija iz porodičnih albuma.

Pored grafike Dominika Borek izražava se u medijumu crteža, fotografije, tehnika sa metalom. Njena izložba u Beogradu biće otvorena do 22. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)