KONCERT BALKANSKE MUZIKE: Nastup "Alice in WonderBand" u Grockoj

M.M.

22. 06. 2021. u 15:27

U CENTRU za kulturu Grocka 25. juna gostuje "Alice in WonderBand". Koncert je deo manifestacije "Muzička bašta", a posetioci će biti u prilicu da čuju tradicionalnu muziku iz Srbije i sa Balkana u novim aranžmanima.

КОНЦЕРТ БАЛКАНСКЕ МУЗИКЕ: Наступ Alice in WonderBand у Гроцкој

FOTO: Promo

Izvođači kroz spoj telesnih perkusija i pevanja predstavljaju kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske, Grčke, romske pesme, kao i pesme nacionalnih manjina kroz melodije, ritmove, ali i tekstove opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima.

"Alice in WonderBand" je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti - spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije