IZLOŽBA “FUTRO POSTERS” U PARAĆINU: Poznati dizajner Slavomir Stojanović Futro otvoriće je lično 10. juna

Z. Rašić

06. 06. 2021. u 18:10

SLAVOMIR Stojanović Futro, poznati dizajner iz Beograda, vizuelni umetnik, pisac i profesor, biće gost Kulturnog centra u Paraćinu 10. juna, kada će otvoriti svoju izložbu „Futro Posters“ u novoj zgradi KC u 19 sati.

ИЗЛОЖБА “ФУТРО ПОСТЕРС” У ПАРАЋИНУ: Познати дизајнер Славомир Стојановић Футро отвориће је лично 10. јуна

Foto: KC Paraćin

Futro je svojim radovima osvojio više od 300 međunarodnih nagrada i oni su predstavljeni u velikom broju vodećih magazina i publikacija, u galerijama i muzejima, te u Tašenovom enciklopedijskom izdanju „Istorija grafičkog dizajna od 1960. godine do danas“.

Futro posteri, kako kažu poznavaoci, naoružani su savremenim oružjem duha sa kritičkom distancom, a kombinacijom teksta i slike  stvoren je prepoznatljiv grafizam koji ima samo jedan cilj – da angažuje svest posmatrača.

Slavomir Stojanović je, takođe, objavio dve nagrađene ilustrovane knjige za decu, a njegov autobiografski roman „Devet“ dočekao je i deveto izdanje. Osnivač je istoimenog lajfstil brenda, kao i sportskog brenda Yebossi Mukewu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)