GLASAJTE ZA: Anđelku Prpić i Andriju Kuzmanovića, zvezde serije "Šetnja sa lavom"

J. B. L.

16. 09. 2023. u 09:00

ZA nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par, koju "Novosti" dodeljuju u okviru 13. FEDIS festivala, kandidati su i Anđelka Prpić (38) i Andrija Kuzmanović (39), kao Una Lazarević i Bata Krstić u seriji "Šetnja sa lavom".

ГЛАСАЈТЕ ЗА: Анђелку Прпић и Андрију Кузмановића, звезде серије Шетња са лавом

Foto N. Miščević

Glumac Andrej Šepetkovski osmislio je scenario za film "Ala je lep ovaj svet", ali i seriju "Šetnja sa lavom", koju smo zimus gledali na kanalima Superstar TV i Prva.

Ova urnebesna priča prati Batu, izuzetno darovitog i obrazovanog, ali neafirmisanog filmskog reditelja koji jedva sastavlja kraj sa krajem, i Unu, najpoznatiju TV voditeljku i zaštitno lice veoma popularne, senzacionalističke, komercijalne televizije.

Iako su prvi put sarađivali u ovom romantičnom trileru, Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović osvojili su srca publike koja ih je i nagradila na 46. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

O svojoj junakinji, Uni Lazarević, glumica je u januaru ove godine za "TV novosti" rekla:

Foto N. Miščević

- Unina "Šetnja sa lavom" je najgledanija emisija i samim tim primamljiva u današnjem sistemu vrednosti kada su rejtinzi i šer najvažniji parametri uspeha. Una će najpre početi da ima otpor od primitivizma koji je okružuje, upravo na poslu. Zatim će početi da u sagovornicima i gostima traži ljude koji imaju šta da kažu gledaocima. Samim tim joj ni okruženje u privatnom životu više neće prijati. Njena potraga za smislom nije laka, ali je u našoj seriji ona pitka i zanimljiva. Andrej Šepetkovski je uspeo da čak i to, kao realno neatraktivnu temu, osladi gledaocima... Ljubav, porodica, čist obraz su Unini novi ciljevi. "Šetnja sa lavom" ukazuje na pogrešne ljude, stavove i daje nadu da je moguće odupreti se. Samo je potrebno dozvoliti dobrome i plemenitome da nam se približi, da nas očeše makar... To je inspiracija za dobre promene u nama.

O tome kako su junaci serije stavljeni u nemoguće situacije i tek tad, suočeni sa pravim životnim iskušenjima, postaju ljudi, pričao je i Andrija Kuzmanović:

Foto N. Miščević

- Svetislav Bata Krstić prolazi kroz tranzitni period i doživljava veoma bitne promene. U tekstu Andreja Šepetkovskog, koji mi je bio profesor na Akademiji, malo šta bih promenio. Humor nije usiljen, dolazi kada mu je vreme i ovo sam doživeo kao tragikomediju. Možda gledam kroz prizmu mog lika, ali fali nam takvih priča. Kada ozbiljno pristupaš životu, on se poigra sa tobom. Bata pripada onim ljudima koji su veoma talentovani, možda su čak u svojoj generaciji bili najbolji, ali kasnije nisu znali da igraju sa životom, situacijom, vetrom koji je trenutno u tom gradu, u toj državi, u tom delu sveta... Onda su izgubili konce, digli ruke i odustali od svega, ali njihova želja za pravim stvaralaštvom se nikada ne gasi i oni ležu i ustaju sa idejom da će napraviti konačno neki dobar projekat. Zato sam i rekao da je ovo tragikomedija, zato što Bata sa svojim čistim namerama doživljava totalni preokret...

Za nagradu "Zlatna antena" za glumački par u seriji koju, u okviru 13. FEDIS festivala, dodeljuju "Večernje novosti", čitaoci mogu glasati, od 10. do 30. septembrana našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)