SVE RADIO PO NALOGU ILIĆA? Sud u Podgorici produžio pritvor Strahinji Saviću

S. Đ.

24. 03. 2021. u 21:08

DRŽAVLjANIN Srbije Strahinja Savić priznao je istražiteljima da je u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. janura uz pomoć drugih pripadnika kriminalne organizacije i to da bi pratio osobu čije je ubistvo planirano.

СВЕ РАДИО ПО НАЛОГУ ИЛИЋА? Суд у Подгорици продужио притвор Страхињи Савићу

Novosti

Ovo se navodi u rešenju sudija Apelacionog suda Crne Gore, kojim se odbacuju žalbe na rešenje podgoričkog Višeg suda, kojim se Saviću i Lazaru Iliću, takođe državljaninu Srbije, produžava pritvor za još dva meseca. U rešenju se ne navodi ime osobe koja je bila meta, već deo odbrane osumnjičenog Savića, koji tvrdi da je sve radio po nalogu i direktnim uputstvima Ilića i drugih pripadnika kriminalne grupe.

Istražiteljima je objasnio kako je postao član kriminalne organizacije, ko su drugi pripadnici, ali i otkrio lokacije na kojima se u Srbiji i Crnoj Gori nalaze njihovi "štek" stanovi. U rešenju sudija se navodi da je ovaj osumnjičeni policiji dobrovoljno dao šifre od kriptovanog telefona.

Nakon hapšenja srpskih državljana, mediji su objavili da je njihova meta bio Marko Ljubiša zvani Kan. Istražitelji do danas nisu demantovali ova saznanja. Ilića policija u Srbiji sumnjiči da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024