JEZIVA SLUČAJNOST: Srbin Neven ubijen u Koloradu, njegov imenjak nije uspeo da ga spase, ali njih jeste (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2021. u 18:39

NEVEN Stanišić (23) iz Srbije stradao je sa još devet ljudi u pucnjavi koja se u ponedeljak dogodila u supermarketu u Bolderu u Koloradu.

ЈЕЗИВА СЛУЧАЈНОСТ: Србин Невен убијен у Колораду, његов имењак није успео да га спасе, али њих јесте (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Neven je kobnog dana krenuo na posao kada je došlo do napada i nesrećni momak je stradao na licu mesta. Osim njega život su izgubili i Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Kevin Mahonej (61); Lin Mareji (62) i DŽodi Voters (65).

Ko zna koliko života bi Ahmad Al Alivi Alisa (21) uzeo da se u prodavnici nije našao još jedan Neven, koji je uspeo da pomogne ljudima da pobegnu od pomahnitalog ubice.

Neven Sloan se sa svojom suprugom Kvinlin zadesio u prodavnici kada je pucnjava počela. Bili su na odvojenim stranama, Neven je uzimao pečurke i mleko, dok je Kvinlin gledala šta im još treba za večeru. Odjednom je čula čudnu buku.

- Nisam prvo pomislila da su to pucnji... Stala sam samo, čulo se u daljini, ali onda je počelo da puca sve bliže. Tada mi je Neven prišao i shvatila sam da je situacija ozbiljna - rekla je Kvinlin za američke medije.

Neven je prvo sklonio svoju ženu na sigurno.

- Kada sam čuo prvi pucanj krenuo sam prema supruzi, kako sam čuo drugi počeo sam da trčim. Odmah sam joj rekao: "Moramo da bežimo odavde" - ispričao je Neven za medije.

Međutim, čim je Kvinlin izbavio odlučio je da se vrati u radnju kako bi i drugima pomogao.

- Morao sam da se vratim, kao da mi je Beg rekao da to uradim. Tamo je sedeo jedan momak, u blizini izlaza. Zove se Majkl, bio je baš hrabar. Video sam i dve starije žene, preplašene. Samo sam želeo da pomognem Majklu da ih izvuče - priča Neven kako je sve izgledalo.

Za to vreme Kvinlin se krila iz prodavnice i u šoku plakala.

- Kada je uspeo da me izbavi odatle otišla sam iza jednog zida i plakala. Svi su bežali, a samo je moj muž trčao natrag tamo, da pomogne - priča ona.

Nakon krvavog pira, policajci su iz supermarketa izveli muškarca u lisicama, kome je krv curila niz nogu, ali nadležni nisu želeli da potvrde da li je on osumnjičeni. Policija takođe nije mogla da saopšti šta je bio motiv napada.

- Ovo je tragedija i noćna mora za okrug Bolder. Dobili smo saradnju i podršku lokalnih, državnih i federalnih vlasti - izjavio je okružni tužilac Majkl Doerti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)