KOLEGE U ŠOKU POSLE POGIBIJE RUDARA U MAJDANPEKU: Znali smo da se nešto strašno desilo kada smo pronašli njegov šlem

V. Đ.

02. 03. 2021. u 13:57

DRAGUTIN R. (54), rudar majdanpečkom rudniku bakra (RBM), iz sastava kineske kompanije ’’ZiJin’’, poginuo je juče oko 10 časova, kada ga je, po nepotvrđenim podacima, ’’uhvatila’’ traka za prevoz rude u pogonu drobljenja i ubacila u bunker, gde se, najverovatnije, kako je zemlja padala preko njega, po svemu sudeći - ugušio.

КОЛЕГЕ У ШОКУ ПОСЛЕ ПОГИБИЈЕ РУДАРА У МАЈДАНПЕКУ: Знали смо да се нешто страшно десило када смо пронашли његов шлем

Foto: D. Pozderović

U trenutku nesreće, Dragutin je bio sam. Po svemu sudeći, dok je obilazio radno mesto, na mestu gde iz drobilice na pokretnu traku pada ruda, traka ga je ’’uhvatila’’ za rukav i povukla. Nosila ga je sve do bunkera gde se ubacuje ruda, gde su ga kolege i pronašle.

- Bilo nam je sumnjivo što se Dragutin ne pojavljuje, pa smo pošli da vidimo šta je sa njim - ispričali su nam rudari. – Znali smo da se nešto strašno desilo kada smo pronašli njegov šlem, a potom i deo radnog odela.

Kako se ispostavilo, rudari su svog kolegu pronašli u bunkeru, a traka za prevoz rude je radila - ’’u prazno’’ – okretala se, ali na njoj nije bilo rude. Nisu, ipak, još uvek poznate okolnosti pod kojima je Dragutin, rodom iz ovdašnjeg sela Rudna Glava, nastradao.

- Našem kolegi, koji je, sa benificijama, 44 godine radio u RBM, do penzije je ostalo samo šest meseci – rekli su nam rudari. – Umesto da ga ispratimo u zasluženu penziju, mi moramo da mu spremamo sahranu.

Podsetimo, Nemanja P. (29), iz Lajkovca, nastradao je pre nekoliko dana takođe u RBM kada je, dok je vozio "ladu nivu", preko tog vozila prešao buldožer za ravnanje puteva nosivosti 75 tona. Od auta, osim krhotina,, bukvalno nije ostalo ništa a radnik je, bukvalno, bio – zgnječen - tako da je lekar samo mogao da konstatuje smrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)