ODLOŽENO SUĐENJE KOVAČEVIĆU: Sudija izostala sa suđenja

N.B.

24. 02. 2021. u 13:31

SUĐENjE Miladinu Kovačeviću (33), optuženom da je zlostavljao i mučio svoju devojku Tinu T., odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog sprečenosti sudije.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ КОВАЧЕВИЋУ: Судија изостала са суђења

Foto AP

Tužilaštvo Kovačevića tereti i za ugrožavanje sigurnosti, a sudu je ranije predložilo da nekadašnjem košarkašu izrekne jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora, kao i meru bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenom.

Devojka je Kovačevića prijavila 16. septembra prošle godine, tvrdeći da ju je zlostavljao u stanu u Hercegovačkoj ulici. Dva dana kasnije, on je priveden i zadržan u policiji, da bi 19. septembra bio saslušan u tužilaštvu. Tada je negirao dela koja mu se stavljaju na teret, detaljno je opisao kako se Tina ponašala i šta se sve događalo. Prema njegovim rečima, ona je kritične večeri došla kod njega, lupala i molila da je pusti u stan, a pošto to nije hteo da učini, ona je krenula da grebe ulazna vrata. Kada je otvorio, počeli su da se raspravljaju, a Tina ga je nekoliko puta udarila torbicom i gađala mobilnim telefonom.

- Uhvatio me je za kosu, oborio na pod i vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme mi preteći - tvrdila je Tina na saslušanju. - U jednom momentu mi je udario šamar, a zatim i pesnicom po glavi. Tada me je naglo pustio, pa sam glavom udarila o pod. Tom prilikom zadobila sam povrede, ali sam kod lekara otišla posle dva dana, jer mi je bilo sve lošije.

Kao svedok saslušana je i njena sestra Tamara, koja je ispričala da je Tina došla uplakana i uznemirena, govoreći joj da ju je Miladin pretukao. Molila ju je da ništa ne prijavljuje policiji, ali je ova nije poslušala.

Tužilaštvo je nakon saslušanja u istrazi, predložilo sudu da odredi pritvor Kovačeviću, što nije prihvaćeno. Samo mu je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima. Kovačevićev branilac, advokat Ivan Gvozdenac kazao je da će njegov klijent na suđenju dokazati da nije kriv.

Inače, on je pre deset godina, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, pred Prvim sudom osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, zbog prebijanja studenta Brajana Štajnhauera u Americi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba