ALBANCI OSUDILI SRBINA ZBOG NAVODNOG RATNOG ZLOČINA: Sve u suprotnosti sa dokazima, svedok identifikovao drugu osobu

D. Z.

11. 02. 2021. u 21:54

OSNOVNI Sud u Prištini prvostepeno je osudio Zorana Đokića iz Peći na 12 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina i kršenja običaja rata.

АЛБАНЦИ ОСУДИЛИ СРБИНА ЗБОГ НАВОДНОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНА: Све у супротности са доказима, сведок идентификовао другу особу

Foto: D. Z.

Naime, Sudsko veće predvođeno sudijom Arbenom Hotijem navelo je u presudi da se Zoran Đokić proglašava krivim zato što je navodno u martu 1999. u akciji grupe srpskih vojnih i policijskih pravojnih snaga u uniformi, učestvovao u proterivanju Albanaca u Peći, nasilno ulazio u kuće Albanaca i prisililo albanske porodice da u kratkom roku napuste svoje kuće i krenu u Albaniju I Crnu Goru...

Ocenjujući je nepravičnom i u suprotnosti sa dokazima Đokićev advokat LJubomir Pantović najavio je da će na prvostepenu sudsku presudu uložiti prigovor i zahtev Apelacionom sudu za poništenje iste.

-Glavni svedok tužilaštva i jedini očevidac ratnog zločina za koji je Đokić osuđen identifikovao je drugu osobu da je izvršila ovaj zločin a ne ovaj Đokić rekao je advokat Pantović podsećajući da je Đokić uhapšen februara 2019 godine na administrativnom prelazu Jarinje od kada se nalazi u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)