POSLE PRESUDE GRBOVIĆU, ADVOKAT NAJAVIO ŽALBU: "On nije opasan čovek i neće ponoviti delo"

S. J. M.

22. 12. 2020. u 20:10

BIVŠI šef obezbeđenja kluba "Nana" Nedeljko Grbović osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 13 godina zatvora zbog ubistva navijača Rada Aleksandra Savkovića pre tri godine ispred tog lokala.

ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ ГРБОВИЋУ, АДВОКАТ НАЈАВИО ЖАЛБУ: Он није опасан човек и неће поновити дело

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Sud je utvrdio da nije u pitanju teško ubistvo za šta je bio optužen i produžio mu je pritvor.

Kako je objašnjeno, Grbović je kriv što je svestan dela i krivičnih posledica u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitne, pucao u Savkovića i ubio ga.

Navedeno je da tad nije bio u stanju ni afekta straha, ni afekta gneva, već u stanju povišene emocionalne napetosti. Sudija je kazala da Veće nije uzelo u obzir navode da je Grbović tad bio napadnut i da se branio, s obzirom da u prvim iskazima to niko nije pominjao, već tek kasnije kada je on time dopunio odbranu. Posle toga su neki svedoci to izjavili, što ukazje da je sračunato kako bi se umanjila Grbovićeva krivica.

Istovremeno sud je oslobodio optužbi za učestvovanje u tuči, koja je navodno prethodila ubistvu, Stevana Dukića, Stefana Šapurića i Miloša Tančeva. Kako je navedeno nema dokaza da je tuče bilo.

Grbovićev advokat Vanja Gajić kazao je da je važno što je sud utvrdio da nije u pitanju bilo teško ubistvo, ali je najavio da će se žaliti na presudu i na produženje pritvora:

- Presuda je nezakonita, jer nije uzeto u obzir da se Grbović branio i nije objektivno pristupljeno svim dokazima. Mogao je eventualno da bude osuđen za prekoračenje nužne odbrane ili ubistvo na mah, a nije prihvaćeno ni da je bio u afektu straha. Takođe, pritvor mu predugo traje, on nije opasan čovek i neće ponoviti delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)