PRESUDA SEKULOVIĆU U SREDU: Završeno suđenje za trostruko ubistvo na Vidikovcu

S. J. M.

18. 12. 2020. u 15:27

IZRICANjE prvostepene presude u ponovljenom postupku vlasniku firme "S kompani" Branku Sekuloviću za trostruko ubistvo na Vidikovcu pre 13 godina zakazano je za sredu.

ПРЕСУДА СЕКУЛОВИЋУ У СРЕДУ: Завршено суђење за троструко убиство на Видиковцу

Foto: Arhiva

On je već jednom prvostepeno osuđen za ubistva Vladimira Samardžića, Dušana Pejovića i Darka Živanovića na 35 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio da se suđenje ponovi.

Zamenik tužioca zatražio je juče da se on oglasi krivim i najstrože kazni i da mu se produži pritvor. Kako je naveo u završnoj reči bez dileme je utvrđeno da je optuženi izvršio teško ubistvo i pri tome ispoljio visok stepen bezobzirnosti i zločinačke volje. Pri tome, kako je naglasio, jednu od žrtava nije ni poznavao.

S druge strane odbrana je tražila da se Sekulović oslobodi, jer kako je rekao njegov branilac Slobodan Ružić ne postoji nijedan direktan dokaz da je izvršio trostruko ubistvo.

- Forenzičari su utvrdili da nije pucano iz pištolja koji je Sekulović legalno imao - naveo je Ružić. - Takođe, sud bi morao da uzme u obzir da su oni optuženog duže vreme reketirali, da je od njih uzeo novac sa zelenaškom kamatom, da su ga tukli, pretili mu i da je on sve vreme strahovao za svoj i živote svoje porodice. Nije mi jasno zašto to sud ranije nije hteo da prepozna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)