SRBIN UHAPŠEN U PODGORICI ZBOG PLANIRANJA UBISTVA: Menjao prezime, pronašli mu pištolj sa izbrisanim brojem

Novosti online

05. 12. 2020. u 22:25

DRŽAVLjANIN Srbije Srđan V. kojeg su pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili pre dva dana u Podgorici sumnjiči se za planiranje likvidacije Aleksandra J.

СРБИН УХАПШЕН У ПОДГОРИЦИ ЗБОГ ПЛАНИРАЊА УБИСТВА: Мењао презиме, пронашли му пиштољ са избрисаним бројем

Ilustracija policija Foto AP

On je prilikom hapšenja imao pištolj sa 14 metaka, dok je jedan bio u cevi.

Srđan V, koji je uhapšen malo pre nego što je trebalo da izvrši likvidaciju, na sebi je prilikom hapšenja imao nekoliko slojeva odeće. Kako istražni organi veruju, ideja je bila da jedan deo odeće može da odbaci kada izvrši likvidaciju. Takođe, kod sebe nije imao mobilni telefon.

Nekoliko minuta nakon hapšenja ispred zgrade se pojavio Jabučanin koji je, koji je veruje se, bio potencijalna žrtva. Kako pišu crnogorski mediji, Srđan V. se ranije prezivao drugačije, ali je promenio prezime.

Tokom saslušanja kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića, on je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da su ga tukli kako bi iznudili priznanje. Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Iz srpske ambasade nezvanično je saopšteno da su pozvani u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje jer se radi o predmetu sa oznakom tajnosti.

Srđan V. je bio i u Urgentnom centru, gde je lekar sačinio izveštaj, a, prema nezvaničnim saznanjima imao je povrede ispod očiju u vidu podliva. Nije poznato da li je povrede zadobio u policiji, kako to on tvrdi, ili ranije, pa će to, po nalogu tužioca, utvrditi veštak medicinske struke.

Ilustracija policija Foto Depositphotos

Kako se već pisalo, policija je tog dana hapšenja dobila dojavu da se ispred zgrade u blizini Vezirovog mosta, gde i živi osoba za koju se veruje da je bila meta, nalazi sumnjivo lice.

Pripadnici specijalnog tima Crne Gore, odmah su došli i legitimisali mlađu osobu koja je kod sebe imala dokumenta na ime Srđan V. Oduzeli su mu torbicu i pronašli pištolj bez fabričkog broja. Nekoliko minuta kasnije tu je prošao i mladić koji je navodno trebalo da bude likvidiran. Osumnjičeni je upravo u tim momentima uhapšen, a pripadnici policije su se uputili ka štek stanu gde je boravilo Srbin za kojeg se veruje da je blizak "škaljarskom klanu".

Tokom saslušanja u policiji Srđan V. je rekao da nema veze sa planiranjem ubistava kao i da ne poznaje mladića koji je, prema sumnjama policije, trebalo da bude meta.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)