CIGLER PORIČE KRIVICU: Pripremno ročište za ubistvo na Banovom brdu, Čabi Deru se sudi u odsustvu

S. J. M.

18. 11. 2020. u 15:25

ALAN Cigler, optužen zajedno sa Čaba Derom za teško ubistvo u saizvršilaštvu Nebojše Markovića na Banovom brdu u januaru ove godine, danas je u Višem sudu negirao krivicu. Kako smo saznali, on se na pripremnom ročištu zatvorenom za javnost, preliminarno izjasnio da nije kriv.

ЦИГЛЕР ПОРИЧЕ КРИВИЦУ: Припремно рочиште за убиство на Бановом брду, Чаби Деру се суди у одсуству

Foto: Printscreen/Facebook

Cigler je doveden iz pritvora, a detaljnu odbranu trebao bi da iznese 13. januara za kada je zakazan početak suđenja.

S druge strane, Der nije bio prisutan u sudnici i njemu će se suditi u odsustvu, pošto je u pritvoru u Budimpešti, gde mu je u toku postupak zbog ubistva jednog mađarskog biznismena. Zbog ove specifične situacije, kako smo saznali, sudija u ovom predmetu Olivera Đurić treba da odluči da li će Čaba Der biti saslušan putem međunarodne pravne pomoći preko pravosudnih organa Mađarske. Za sada ne postoji opcija da on da izjavu i bude ispitan putem video linka.

I Cigler i Der optuženi su i za još jedno krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Na pripremnom ročištu koje je trajalo prilično dugo, skoro dva sata, tužilaštvo i odbrana predložili su dokaze koji bi trebali biti izvedeni tokom suđenja, veštačenja, snimke sigurnosnih kamera i svedoke koje žele unakrsno da ispitaju.

Nadzorne kamere snimile su zimus ubistvo Neboješe Markovića. Na snimku se vidi kako se ispred njegove kuće zaustavlja beli "punto" i iz njega izlazi Der u beloj jakni i puca u Markovića koji u tom trenutku pakuje dečija kolica u gepek svog automobila. Zatim se okreće, seda u auto na suvozačevio mesto i odlazi. Cigler je tad vozio "punta".

GREŠKOM UBIJEN?

U TOKU istrage mađarsko tužilaštvo je po zahtevu srpskog saslušalo Dera u vezi ovog slučaja i on je tada priznao ubistvo, a rekao je da je bio primoran i ucenjen da to uradi, inače bi njega ubili. Cigler je u istrazi tvrdio da on tada nije znao da će Der kad izađe iz auta nekoga ubiti. Inače u medijima se tada spekulisalo da je Marković greškom ubijen, a da je meta ustvari bio nedavno ubijeni Aleksandar Šarac, pošto je Marković upucan ispred njegove kuće, a bio mu je zet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!