VESNA FIRULOVIĆ PONOVO TRUDNA: Majka ubijene Lune čeka dete u zatvoru - zakonski muž otkrio nove detalje

V. ĐORĐEVIĆ

02. 11. 2020. u 09:08

ZORAN Albić (26), iz negotinskog Prahova, nije u noći između 26. i 27. maja prošle godine krvničkim batinjanjem u svojoj kući ubio samo moju ćerku Lunu, koja je tada imala dve godine i osam meseci! Jer, moja supruga Vesna Firulović (25), koju je dok je masakrirao dete - bila trudna – i pobacila je u pritvoru, od stresa koji je zadobila dok je monstrum ubijao našu ćerku.

ВЕСНА ФИРУЛОВИЋ ПОНОВО ТРУДНА: Мајка убијене Луне чека дете у затвору - законски муж открио нове детаље

Foto: Arhiva

Ovako, za „Novosti“ počinje priču Dragan Purić (32), iz negotinskog sela Slatina, zakonski muž Vesne Firulović, koji će u decembru opet postati otac.

-Dok je Vesna, koja je sklopila sporazum sa Tužilaštvom da u zatvoru provede narednih osam godina, bila kod kuće u Slatini, sa nanogicom, opet je ostala trudna – nastavlja Purić. – Rešio sam da joj oprostim, jer smo mi, ipak, porodica. Tako je moja supruga ponovo ostala u drugom stanju i, ako sve bude kako treba, ja ću u decembra opet postati tata.

Purić kaže da zakon dozvoljava da Vesna u zatvoru čuva dete dve godine, nakon čega će brigu o bebi, ali i njihovom šestogodišnjem sinu, preuzeti on.

-Čekaću je da izađe iz zatvora, nakon čega ćemo početi novi život – u dahu priča Dragan. – Nećemo, gotvo je sigurno, nastaviti da živimo u Slatini, već ćemo sreću potražiti na nekom drugom mestu. Ja ću, svakako, Vesnu čekati dok ne odsluži zatvorsku kaznu. Mi smo, ipak, porodica.

Dragan se nevoljno seća kada je Vesna pobegla od njega i otišla, trudna, u Prahovo, kod Albića.

-Sve je to unapred bilo smišljeno – kaže Dragan. – Moja supruga me je lažno prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mi je izrečena mera zabrane prilaska, zbog čega nisammogao da odem u Prahovo i uzmem Lunu. I zbog toga se sve završilo neviđenom tragedijom

Draganu je tada bila izrečena zabrana prilaska kući, pa je mesec dana spavao u selu kod Vesninih rođaka. Jer, par meseci pre nego što ga je prijavila za nasilje u porodici, njegova supruga je počela da se, posredstvom društvenih mreža, dopisuje sa Zoranom, sa kojim se, dok je bila devojka, kratko zabavljala.

SUĐENJE

U Višem sudu u Zaječaru sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Zoranu Albiću optuženom da je do smrti tukao svoju pastorku Lunu. Na devojčicinom telu obdukciom je utvrđeno čak 39 ozbiljnih povreda, imala je hematome po čitavoj glavi i polomljenu nadlakticu desne ruke, verovatno instinktivno se braneći. Istukao ju je jer je nije mogla da prestane da plače.

Ubrzo nakon toga, ona je pobegla kod Zorana u Prahovo, a muža je slagala da ide kod drugarice na rođendan. Dragan je ubrzo saznao gde mu se supruga nalazi, ali, kaže, nije smeo da ode i da pokuša da je vrati jer mu je ona pretila da će ga prijaviti policiji, kao što je već i činila, i da će mu uzeti i sina.

-Pitao sam je dok je čekala da ode u zatvor u Požarevec zašto je to uradila – priča nam Dragan. – Nikada mi nije dala odgovor. Samo je plakala i plakala. Dok smo čekali da ode u zatvor, dogovorili smo se da se pomirimo i počnemo novi život. Obećao sam je da ću je čekati. Brinuću se i o našem detetu. Ipak, mi smo porodica…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)