ZAVRŠEN DOKAZNI POSTUPAK: Ročište za ubistvo Lune Firulović u Prahovu

S. M. J.

22. 10. 2020. u 11:36

SASLUŠANjEM veštaka, juče je u Višem sudu u Zaječaru nastavljeno suđenje Zoranu Albiću (na slici) iz Prahova, optuženom da je u noći između 26. i 27. maja 2019. do smrti tukao Lunu Firulović (2,5), ćerku svoje tadašnje devojke Vesne Firulović, koja već izdržava kaznu od osam godina zbog nepružanja pomoći nemoćnoj osobi.

ЗАВРШЕН ДОКАЗНИ ПОСТУПАК: Рочиште за убиство Луне Фируловић у Прахову

Foto S. M. Jovanović

Veštak Marija P. iz Specijalne zatvorske bolnice je ostala pri svom ranijem iskazu. Na pitanje branioca optuženog Albića, šta je moglo da utiče da optuženi izgubi kontrolu, budući da mu je prilikom analiza otkrivena autoimuna bolest Hašimoto tireoiditis, ona je objasnila da je opservacija komisije utvrdila da kod Albića "nema duševnih bolesti, zaostalosti, niti privremene duševne poremećenosti čak ni u slučaju da je koristio drogu ili alkohol".

Branilac je na suđenju ponovio predlog sa pripremnog ročišta za novo psihijatrijsko-psihološko veštačenje optuženog, a zamenik višeg javnog tužioca da se pribavi izveštaj taksi-udruženja i otkrije identitet vozača koji je Albića i Vesnu Firulović sa mrtvom devojčicom vozio u Hitnu službu negotinske bolnice. Zatražen je i listing razgovora mobilnog telefona.

Krivično veće je sve predloge odbilo i zaključilo da je dokazni postupak završen. Kako je branilac tražio odlaganje zbog pripreme završne reči, Sud je doneo odluku da se novo ročište zakaže za 5. novembar.

- Mi ćemo se boriti da izdejstvujemo najveću moguću kaznu u trajanju od 40 godina - kaže Marko Stanković, zastupnik Fondacije "Tijana Jurić", čiji je osnivač Igor Jurić, takođe, prisustvovao i ovom kao i prethodnim ročištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)