JEZIVO UBISTVO SRPKINJE U DIZELDORFU: Telo je pronađeno obezglavljeno i raskomadano u podrumu, tri godine kasnije uhapšen njen sin

Novosti online

01. 11. 2020. u 23:28

TRI godine nakon jezivog zločina u Dizeldorfu, kada je ubijena Nemica srpskog porekla Milenka T. (62) slučaj je dobio epilog hapšenjem njenog sina (49). Milenkino telo je pronađeno raskomadano u podrumu zgrade u kojoj je živela, a njen sin uhapšen je na granici sa Hrvatskom.

ЈЕЗИВО УБИСТВО СРПКИЊЕ У ДИЗЕЛДОРФУ: Тело је пронађено обезглављено и раскомадано у подруму, три године касније ухапшен њен син

Foto: AP/Jens Meyer

Nestanak Milenke T. (62) prijavila je njena porodica u aprilu 2017. godine. Potpuno iznenada, 4. maja jedna osoba bliska Milenki pronašla je njeno telo u podrumu zgrade Kolner Landerštase, piše "Bild".

Nemački mediji su pisali da su i istražitelji bili zatečeni jezivom scenom koju su zatekli u podrumu, pošto je Milenkino telo bilo obezglavljeno i raskomadano.

Ova vest odjeknula je u nemačkim medijima, posebno što je zgrada u kojoj je živela bila smeštena u realativno mirnom kraju, a do podruma su mogli stići samo stanari koji imaju ključ.

Komšije nisu mnogo toga znale o Milenki, ali im je bilo poznato da je poreklom sa Balkana, da duži niz godina živi u Nemačkoj, da ima porodicu iako u toj zgradi živi sama. Majka je dva sina, a sa drugim susedima je imala površan, komšijski odnos.

Policija je odmah formirala specijalni tim za istragu ubistva "Land", na čijem radaru se našao jedan od sinova ubijene žene. Međutim, osumnjičeni je tada već otputovao iz Nemačke za Srbiju, što otežalo prikupljanje dokaza i znatno usporilo istragu. Tek 2018. godine u proleće Okružni sud u Diseldorfu raspisuje međunarodnu Interpolovu poternicu.

Međutim i pored poternice Srbija nije izručila osumnjičenog sve dok sam nije napravio grešku - pokušao da je da pređe granicu sa Hrvatskom u januaru 2020. Lisice su mu stavljene odmah po prelasku granice i određen mu je ekstradicioni pritvor. u junu ove godine pripadnici specijalnog tima "Land" su ga prebacili iz Hrvatske u Diseldorf.

- On je i ranije na saslušanjima više puta negirao da ima veze sa ubistvom svoje majke, a protiv izručenja Nemačkoj se borio svim pravnim sredstvima - rekao je jedan zvaničnik nemačke policije povodom njegovg hapšenja.

Kako je navedeno u optužnici, Srbin je osumnjičen da je majci presudio na spavanju. Kako bi lakše sakrio njeno telo, on ga je raskomadao i odneo u podrum, gde je kasnije i pronađeno. Kao motiv navedene su porodične svađe koje su tinjale godinama. Postupak pred regionalnim sudom u Dizeldorfu počeće u decembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)