MALČANSKI BERBERIN STIGAO U SUD: Danas svedoči devojčica koju je oteo

Novosti online

02. 10. 2020. u 10:08

U Višem sudu u Nišu danas se nastavlja suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo devojčicu Monika K. (12) iz sela Suvo do.

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН СТИГАО У СУД: Данас сведочи девојчица коју је отео

Malčanski berberin / Foto: J. Ćosin

Ninoslav je u sud uveden na sporedni ulaz. Danas bi, kako je najavljeno, trebalo da svedoči devojčica koja je bila Jovanovićeva žrtva.

-Svedočenje maloletne oštećene sud je prihvatio da bude izvedeno kao dokaz na glavnom pretresu još na pripremnom ročištu, a da li će se oštećena neposredno ispitivati ili će se vršiti uvid u njen raniji iskaz dat u tužilaštvu odluka je suda koja zavisi od toga da li su za to ispunjene odgovarajući zakonom propisani uslovi i procene suda o neophodnosti njenog neposrednog ispitivanja. Svoju odluku o tome sud u svakom slučaju neće unapred saopštavati javnosti, imajući u vidu da se ceo postupak sporovodi bez javnosti upravo radi zaštite inetresa maloletne oštećene -kažu u Višem sudu u Nišu.

Malčanski berberin uhapšen je 5. januara. Sudi mu se od 29. maja pred Višim sudom u Nišu, a suđenje je radi zaštite interesa maloletne žrtve zatvoreno za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela