KO JE SLAVIŠA KOGA RUSI IZRUČUJU SRBIJI? Iz duge devetke pucao na Željka, a onda obavio poziv sa osobom u Nemačkoj

Novosti online/Branko VLAHOVIĆ

19. 08. 2020. u 13:15

RUSKA Federacija odobrila je izručenje Srbiji Slaviše Karabaševića (50), koji je pre godinu dana uhapsen u Sevastopolju na Krimu po poternici Interpola koju je Srbija raspisala za njim zbog ubistva, koje je kako se sumnja počinio u okolini Požarevca 2002. godine.

КО ЈЕ СЛАВИША КОГА РУСИ ИЗРУЧУЈУ СРБИЈИ? Из дуге деветке пуцао на Жељка, а онда обавио позив са особом у Немачкој

Foto: Kompromat.ru

Slaviša je u Sevastopolju bio vlasnik restorana "Le Slaviš" u centru grada, a navodno je kod njega često dolazio bivši gubernator Sevastopolja. U Dnjepar u Ukrajinu je stigao 2007. kod svoje druge žene, a kasnije se prebacio u Sevastopolj.

Slaviša Karabašević (49) iz Požarevca uhapšen je 5. avgusta po poternici Interpola, zbog ubistva i prevare koje je počinio pre 17 godina. On je pred Višim sudom u Požarevcu, u januaru 2018. godine, osuđen u odsustvu na devet godina zatvora jer je u julu 2002. ubio nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

Reč je o jedinstvenoj kazni, jer je optuženi za ubistvo osuđen na osam godina, a za prevaru na godinu i po zatvora. Pošto se on nalazio u bekstvu od juna 2005. godine, kad je pušten iz pritvora, za njim je raspisana međunarodna poternica.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja "duga devetka", u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi. Nakon toga, on je nazvao Elvisovog prijatelja M. K. koji živi u Nemačkoj, i saopštio mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za angažovanje advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, on je osuđen i za prevaru.

ČUVENI KAČAMAK SA ČVARCIMA

LOKALNIM novinarima je Slaviša pričao kako je počinjao da peče ugostiteljski zanat u Nemačkoj tako što je prvo prao suđe u restoranu koji je imao tri "Mišlenove" zvezdice. Ali, kako tvrdi, kad je poznati kuvar Vitcigman probao pre 30 godina njegov kačamak sa čvarcima, maslinovim uljem i parmezanom, odmah je primio 17-godišnjeg Srbina kao talentovanog kuvara. Voleo je Slaviša da priča novinarima u Sevastopolju kako se stiče slava upornim radom i da se prema gostima treba odnositi kao prema prijateljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)