ANONIMNA PISMA KRUŽE PO SRBIJI: Označeni kraljevi podzemlja

V. MITRIĆ

07. 08. 2020. u 22:13

PISMO koje već danima kruži Loznicom, u štampanoj i elektronskoj formi, a u kojem se poimence navode imena navodnih "nosilaca raznih oblika kriminala u gradu", i dalje privlači veliku pažnju javnosti.

АНОНИМНА ПИСМА КРУЖЕ ПО СРБИЈИ: Означени краљеви подземља

Ilustracija Foto: Teodora Ćirić

Uz podatke o tome čime se bave, gde se skrivaju i ko ih navodno štiti, koji se mogu pročitati na četiri kucane strane, mnoge više zanima ko je autor pisma, kako je ono nastalo i kako je dospelo do dopisnika "Novosti".

Malo bolje upućeni u lozničke (ne)prilike, ističu da je ovo samo jedno od pisama, koje je upućeno na adrese nadležnih, sa navodima, koje će neko verovatno morati dobro da proveri pre nego što u njih poveruje.

- Mnogo kriminala je ostalo nekažnjeno i neistraženo, pa oni koji imaju "materijal", ili su radili u službi, ali nisu mogli da učine ništa, jer im nisu dozvoljavali oni koji ih kontrolišu, sada, verovatno pišu pisma kako bi umirili svoju savest - kaže naš sagovornik, dobar poznavalac prilika u gradu.

- S druge strane, kriminalci vide da ih je sve više, pa konkurenciju pokušavaju da razbiju i sami, uz pomoć "mentora", u anonimnim pismima optužujući jedni druge. Tačno je da u ovom pismu ima i kojekakvih navoda, ali i onih opipljivih, koji ukazuju na tragove kriminala. Ozbiljni policajci sigurno znaju šta im je dalje činiti.

SNIMAK

OSIM pisma, u gradu se nedavno pojavio i snimak, kako jedan od sada već optuženih policajaca, govori sagovorniku, inače oštećenom i svedoku u njegovom predmetu, da "ako bude svedočio u njegovu korist, da će mu završiti da i dalje, kao i dok je on bio na službi u Loznici, krijumčari ljude". Sagovornik je odbio ponudu, jer je znao da policijci "pomereni" iz Loznice nemaju nikakav uticaj kod većeg dela novog policijskog rukovodstva. I ovaj snimak je završio kod nadležnih.

Novo policijsko rukovodstvo u Loznici je, kako saznajemo, u krajnje nezavidnoj situaciji, jer je nasledilo veliki broj problema. Uz to, znatno je povećan i broj onih koji se bave sumnjivim poslovima, koji tako zarađen novac legaliziju kroz građevinske ili druge poslove.

Novo policijsko rukovodstvo grada suočava se i sa posledicama činjenice da je, ne tako davno, iz lozničke policijske stanice ukradeno više od pola miliona dinara, oduzetih privremeno od meštanina Banje Koviljače i da je, pritom, jedan od visoko pozicioniranih službenika "pao" na poligrafu!

Kako su "Novosti" već pisale, dogodilo se i da kriminalci ukradu pištolje iz zgrade u krugu policijske stanice, da bivši komandir, koji se u lokalu kotirao kao "zvezda policije", bude uhapšen zbog sumnji za najozbiljinija krivična dela, među kojima su teške krađe. U gradu se "zapatio" i veći broj dilera narkotike, do čijih šefova se, kao i uvek, teško dolazi, a ostao je nerešen i veliki broj pljački iz kruga "Viskoze", do nekažnjenog odnošenja miliona kubika peska i šljunka iz Drine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!