KNEŽEVIĆ SATERAN U ĆOŠAK? Agent FBI otkrio da imaju nove dokaze, suprug nestale Ane tvrdi da je nevin

Novosti online

18. 06. 2024. u 21:40

DAVID Knežević se u utorak ujutro vratio u savezni sud u Majamiju na saslušanje jer se suočava sa optužbom za otmicu u vezi sa nestankom njegove supruge Ane Knežević u Španiji.

КНЕЖЕВИЋ САТЕРАН У ЋОШАК? Агент ФБИ открио да имају нове доказе, супруг нестале Ане тврди да је невин

Foto: Društvene mreže

On se izjasnio da nije kriv. Sudija je saslušao dokaze za koje tužioci kažu da povezuju biznismena iz Fort Loderdejla sa zločinom.

Par se razveo kada se Ana Knežević preselila u Madrid krajem decembra i nestala oko pet nedelja kasnije.

Agenti FBI priveli su Davida Kneževića na Međunarodnom aerodromu u Majamiju 4. maja, po povratku iz rodne Srbije.

Federalne vlasti navode da je David Knežević viđen na video snimku ispred stana svoje supruge, kako nosi motociklističku kacigu, sprejom farba sigurnosnu kameru neposredno pre nego što je nestao, a kasnije napušta zgradu sa koferom.

On je takođe optužen da je kasnije izmislio lažnu SMS poruku na španskom, navodno od Ane Knežević, u kojoj je tvrdila da je upoznala drugog muškarca u Španiji.

Knežević je osumnjičen da je ukrao srpske registarske tablice nakon što je iznajmio automobil u Beogradu i odvezao se u Španiju neposredno pre nestanka njegove supruge.

Agent FBI-a je rekao da su čitači registarskih tablica otkrili ukradenu tablicu u Španiji. Kneževićev advokat Džejn Vajntraub pitala je da li postoje direktni dokazi koji ga povezuju sa ukradenom srpskom registarskom tablicom.

Agent je rekao da postoje posredni dokazi i da su podaci mobilnog telefona Kneževića otkrili u Madridu.

Tužioci su takođe predstavili dokaze o hipotekama od 3,4 miliona dolara koje David Knežević navodno nije prijavio, kao i dokaze da je iznajmio stan u Srbiji i da je imao 200.000 dolara na bankovnom računu.

Savezni sudija je u utorak rekao da bi, uz najnovije dokaze, trebalo da bude podnet predlog za određivanje pritvora kod prvobitnog sudije koji je Kneževiću odbio jemstvo.

Brat Ane Knežević, Felipe Henao, i porodični advokat Kortni Kaprio prisustvovali su suđenju u utorak.

Henao je kratko razgovarao sa lokalnim medijima ispred zgrade suda.

- Verujemo u pravosudni sistem i da će biti pravde za Anu, moju sestru, i ako neko ima bilo kakvu informaciju, molim da je dostavi vlastima - rekao je Henao.

Kaprio je rekao da je porodica Henao „zadovoljna što je David Knežević ostao u pritvoru“ i napomenuo da je porodica „zahvalna“ što je sudija „pažljivo razmotrio dokumente i stav vlade“.

Okvirni datum suđenja zakazan je za 23. jul, ali je sudija priznao da obe strane možda neće biti spremne da nastave do tada.

(Blic/Local10)

BONUS VIDEO: VOZ NALETEO NA AUTOMOBIL KOD LOZNICE Teška saobraćajna nesreća

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?