GDE ROBIJA DEJAN DABOVIĆ? Ubio je bivšu devojku Dušanku - o slučaju se oglasio Viši sud u Novom Sadu

Lj.P.

23. 10. 2023. u 12:55

DEJAN Dabović (30) iz Herceg Novog, osuđen u Novom Sadu na doživotni zatvor zbog ubistva nekadašnje devojke i sugrađanke Dušanke Jocović (25), najstrožu kaznu – doživotni zatvor još izdržava u Srbiji, i nalazi se u KPZ Beograd – Novi zavod, Padinska skela, saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu.

ГДЕ РОБИЈА ДЕЈАН ДАБОВИЋ? Убио је бившу девојку Душанку - о случају се огласио Виши суд у Новом Саду

Foto privatna arhiva

Rešenjem Višeg suda od 25. februara 2022. godine, usvojena je molba branioca da se osuđeni Dabović premesti u Republiku Crnu Goru, čiji je državljanin, radi daljeg izdržavanja kazne doživotnog zatvora. To rešenje je Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio rešenjem od 1. juna 2022. godine.

- Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 24. marta 2021. godine okrivljeni Dejan Dabović je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivičnog dela razbojništvo i osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, jer je 26. decembra 2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu lišio života svoju bivšu emotivnu partnerku - navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Tu presudu je potvrdio novosadski Apelacioni sud 5. jula 2021. godine.

Osuđeni Dabović je 22. septembra 2021. godine iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora Novi Sad sproveden na izdržavanje kazne prvo u KPZ Sremska Mitrovica, a nakon toga u KPZ Beograd - Novi zavod, Padinska skela, gde se i dalje nalazi.

- Navedenim presudama je potvrđen stav pravosudnih organa Srbije u vezi sa krivičnim delima izvršenim od strane osuđenog Dabovića, izrečenoj kazni i mestu izdržavanja kazne doživotnog zatvora, a organizacija i transfer osuđenog biće realizovana u skladu sa daljim tehničkim odlukama nadležnih organa Republike Srbije i Republike Crne Gore - navodi se u saopštenju novosadskog Višeg suda.

On je, podsećamo, na doživotnu robiju osuđen jer je 26. decembra 2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, zbog raskida dugogodišnje emotivne veze, svirepo ubio Dušanku Jocović. Posle prepirke, on je na ulici, gde ju je sačekao, nesrećnu devojku četiri puta ubo u vrat i grudi, nožem koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad, gde je Dušanka živela i radila.

Sud je, takođe, Dabovića osudio na kaznu zatvora od tri godine zbog razbojništva koje je počinio prethodnog dana u jednoj novosadskoj kladionici, odakle je preteći odneo oko 11.000 dinara. Ta kazna je uključena u jedinstvenu – doživotnu.

U molbi za premeštaj, Dabović je između ostalog, kako saznajemo, naveo da je on državljanin Crne Gore i da nema nikakvu vezu, niti dodirnu tačku sa Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)