TURSKA TRAŽI OD ITALIJE: Izručenje osumnjičenog za organizovanje ubistva vođe Škaljaraca

Tanjug

08. 10. 2023. u 22:01

TURSKA je zatražila od Italije izručenje Bariša Bojuna, osumnjičenog za organizaciju ubistva vođe kriminalnog škaljarskog klana Jovana Vukotića, prenosi turski "HalkTV".

ТУРСКА ТРАЖИ ОД ИТАЛИЈЕ: Изручење осумњиченог за организовање убиства вође Шкаљараца

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva/Ilustracija

Turska policija je ranije navela da su pripadnici rivalskog kavačkog klana platili milion i po evra turskim plaćenim ubicama kako bi izvršili napad na Vukotića u Istanbulu.

Pod optužbom da su po nalogu vođe kavčana Radoja Zvicera likvidirali Jovana Vukotića, pred sudom se našlo 16 osoba, među kojima su Radoje Živković, Milan Vujotić i Zdravko Perunović, a na teret im se stavlja da su osnovali kriminalnu grupu koja je organizovala ubistvo i falsifikovala isprave, prenosi RTCG.

U optužnici se navodi da je grupa po nalogu Zvicera locirala Vukotića u Turskoj a zatim, uz pomoć tamošnje kriminalne organizacije, isplanirala njegovu likvidaciju.

Kako prenosi turski HalkTV, turske bezbednosne službe su na sastanku sa italijanskim kolegama ove nedelje zatražile hapšenje i izručenje Bojuna, koji još živi u Italiji i za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica jer je navodno vođa organizovane kriminalne grupe.

-Javno tužilaštvo u Istanbulu traži Bojuna zbog optužbi za 103 odvojena krivična dela, prenosi turska televizija.

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić je ubijen u septembru 2022. godine u okrugu Šišli u Istanbulu, kada su dvojica napadača na motociklima zapucala na automobil kojim je sa suprugom i detetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)