SRBI NA LEFKADI PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE: Mladići prebačeni u drugo mesto - sumnja se da su obljubili devojčicu (14)

Novosti onlajn

01. 09. 2023. u 18:12

DVOJICA srpskih turista, starih 18 i 21 godinu, koji su optuženi za silovanje maloletnice na Lefkadi, uz saglasnost tužioca i istražitelja, pušteni su iz pritvora. Završen je proces izvinjenja dvojice Srba i oni su nakon toga poslati u Nidru, mesto na istočnoj obali ostrva, gde će ostati narednih mesec dana, u restriktivnim uslovima.

СРБИ НА ЛЕФКАДИ ПУШТЕНИ ДА СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ: Младићи пребачени у друго место - сумња се да су обљубили девојчицу (14)

Foto: Profimedia

- Mene je Advokatska komora Lefkade juče imenovala po službenoj dužnosti i lično sam se borila jer nisu imali dug rok za izvinjenje koji je bio danas. Međutim, i predsednica i tužiteljka dale su nam sve vreme da dokažemo da stvari nisu onakve kakve su prenesene na nekim sajtovima - izjavila je advokat Eleni Ferentinu, nakon sudskog postupka, prenosi "Blic".

"Sve je laž"

Ona je dodala da su njeni štićenici iz Srbije podneli tužbe za kako kažu "laži koje su izrečene protiv njih".

- Jedino što moram da istaknem, jer o spisima predmeta nemam mnogo da kažem, jeste da su moji štićenici podneli relevantnu tužbu za ono na šta se žali druga strana. Uvedeni su restriktivni uslovi, ako se budu ispoštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju - dodala je Elena.

Mladićima je naređeno je da ostanu neko vreme na Lefkadi, dok se ne utvrde svi detalji zločina. Njihov ostanak se procenjuje na oko mesec dana, jer im je naređeno da budu prisutni na ostrvu svaki dan, uz prijave stalne adrese.

- Bilo je izuzetno teško ostaviti dva stranca čak i bez adrese u ovoj fazi procesa. Ipak, oni će se javljati svaki dan, predaće svoje pasoše i sve dok se ispune restriktivni uslovi (primopredaja pasoša, uplata garancije od po 3.000 evra i svakodnevno prisustvo) onda će se izdati naredba i moći će da budu pušteni da se vrate u svoju zemlju - izjavila je njihov advokat.

Devojčica identifikovana i pregledana

Podsetimo, lokalnoj policijskoj upravi podneta je prijava u ponedeljak, 28. avgusta ujutru, prema kojoj je 14-godišnja devojčica meštanka ostrva bila prisiljena od strane dvojice muškaraca na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, koje se desilo 25. avgusta na jednoj plaži na Lefkadi.

Maloletnica je navodno srela mlade Srbe, zajedno su otišli ​​na plažu gde su je počinioci tukli i silovali. Počinioci su identifikovani, devojčicu je pregledao medicinski veštak, a slučaj je dalje prosleđen tužilaštvu.

Međutim, njihov advokat tvrdi da su mladići "nevini, i da je sve učinjeno uz pristanak žrtve".

(ilefkada.gr)

BONUS VIDEO:

KOMŠIJE U ŠOKU POSLE UBISTVA U MLADENOVCU: Dušan bio izvanredan čovek i sjajan majstor

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!