MISTERIOZNA SMRT AKSENTIJA ILIJINA: Ubijen pre sedam godina - Da li je ovo bio razlog da umre?!

Z. Uskoković

16. 08. 2023. u 14:54

PLAĆENI ubica tiho se kretao vojvođanskim oranicama. Približavao se kući žrtve u Banatskom Aranđelovu, kod Novog Kneževca. Vruć vetar nagoveštavao je vreo pretposlednji dan juna 2017. godine. Aksentije Ilijin (41) zateturao se od prvog metka na pragu svog doma. Sledeća dva su ga usmrtila. Javnosti je, do tada, bio poznat kao neko ko je prevario majku pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića. Da li je to bio razlog da umre?

МИСТЕРИОЗНА СМРТ АКСЕНТИЈА ИЛИЈИНА: Убијен пре седам година - Да ли је ово био разлог да умре?!

Foto: Privatna arhiva

Istraga ovog zločina ušla je sedmu godinu. Policija i pripadnici bezbednosnih službi vode predistragu o eventualnoj umešanosti Pljevljaka u ovu misterioznu smrt.

Prikupljanje informacija je pojačano posle saznanja da bi Šarić mogao da bude osuđen za ubistvo svog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru 2020. godine.

On je optužen da je naredio ovu likvidaciju, ali i da je pokušao da ubije Nebojšu Joksovića, ključnog svedoka Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) o krijumčarenju velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali i pranju para.

Otkud bi Šarić mogao da ima veze i sa smrću Ilijina? Ovo je, za sada, samo "radna verzija" predistrage koja se vodi godinama unazad. Dodatnu indiciju izaziva činjenica da je pod misterioznim okolnostima nastradao i drugi čovek, koji se dovodio u vezu sa prevarom Ivanke Šarić, od koje je uzeto 300.000 evra.

Aksentijevo telo u lokvi krvi pronašao je prvi komšija, koji je od njega želeo da pozajmi kosilicu. Još je davao znake života, pa je vredni paor pozvao Hitnu pomoć. Izdahnuo je na putu do bolnice.

Da li je njegov usud započeo nekoliko godina ranije, kada je u Kraljevu uhapšen sa Milivojem Terzićem iz Pljevalja? U Banatskom Aranđelovu je živeo sam, u Ulici 9. januara, u kući sa brojem 119. To je znao i ubica. Tipičnu banatsku kuću nasledio je od dede i zatim je renovirao. Navodno, novac je zaradio u Crnoj Gori, gde je dugo vremena boravio.

Za njega se čulo 2011. godine, kao saučesnika Milivoja Terzića iz Pljevalja, u prevari "teškoj" 300.000 evra. Problem je bio, međutim, što su tada njih dvojica nasamarila majku Darka i Duška Šarića.

Zadavljen žicom, pa obešen

MILIVOJE Terzić (37) pronađen je mrtav u ćeliji u Spužu nekoliko meseci posle hapšenja, novembra 2011. godine. Prva verzija je bila da izvršio samoubistvo, ali je obdukcija pokazala suprotno. Podgorički mediji su pisali da je utvrđeno da mu je nos polomljen i da je zadavljen žicom. Kako su tada naveli mediji, Terzić je u ćeliji istražnog zatvora bio sa još petoricom pritvorenika sa kojima nije izašao u šetnju. Pronađen je oko 13.30, obešen o rešetke zatvorske sobe.

Ivanka Šarić je prijavila policiji da je Terziću i Ilijinu dala novac, jer su joj obećali da će "srediti" da njen sin Duško, u to vreme uhapšen zbog sumnje da je krijumčario narkotike i vodio poslove svog brata Darka (tada bio u bekstvu), izađe iz zatvora, a da će Darku biti povučena poternica.

Ilijin se, prema pisanju tamošnjih medija, predstavio majci braće Šarić kao šef kabineta predsednika Crne Gore, dok je Terzić preko telefona imitirao glas Filipa Vujanovića. Tvrdio je da će lično isposlovati da njen mlađi sin Duško izađe iz zatvora, a da slobodan bude i stariji Darko. Terzić je uhapšen u stanu u Budvi, a pronađen je i deo novca, doduše samo oko 25.000 evra.

Srpska policija je u Kraljevu, po zamolnici Crne Gore, uhapsila Ilijina, i to u automobilu BMV V6, koji je, kako se verovalo, kupljen od novca zarađenog prevarom. Mada je sumnjičen za prevaru, Ilijin nikada nije osuđen, a crnogorski istražni organi nisu saopštili ni da li je pronađen ostatak novca od 275.500 evra.

Ko mu je i iz kog razloga presudio šest godina kasnije i dalje je enigma. Aksentijev ubica je i dalje nepoznat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)