NA DANAŠNJI DAN PRE DEVET GODINA PRONAĐENO TELO TIJANE JURIĆ: Za ovo jezivo ubistvo osuđen je mesar Dragan Đurić na 40 godina zatvora

Novosti onlajn

07. 08. 2023. u 10:30

TIJANA Jurić, 15-godišnja devojčica iz Subotice, nestala je u noći između 25. i 26. jula, a potraga se završila tragično na današnji dan pre devet godina, 7. avgusta.

НА ДАНАШЊИ ДАН ПРЕ ДЕВЕТ ГОДИНА ПРОНАЂЕНО ТЕЛО ТИЈАНЕ ЈУРИЋ: За ово језиво убиство осуђен је месар Драган Ђурић на 40 година затвора

Foto: Privatna arhiva

Njen nestanak tada je na noge digao, a zločin zgrozio celu Srbiju koja je plakala zajedno sa Tijaninom porodicom. Tijanino telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Za Tijanino ubistvo na 40 godina zatvora osuđen je mesar Dragan Đurić iz beogradskog naselja Surčin. Monstrum je priznao zločin i policiju odveo do mesta na kojem je sakrio žrtvu.

Naime, Đurić je Tijanu u Bajmoku udario svojim vozilom. Nakon što je devojka počela da zapomaže, uhvatio ju je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, odvezao u atar i ubio. U automobilu je sa nje skinuo odeću, a telo odvezao desetak kilometara od Sombora, gde ga je i zakopao.

Na sve jezive poteze Đurića navodi se i da nije pokazao nikakvo kajanje zbog svega što je uradio žrtvi.

Tijanino ubistvo pokrenulo je kasnije niz preispitivanja zakona u Srbiji i bezbednosti dece, zbog čega se njen otac Igor Jurić izborio za "Tijanin zakon", a još se bori za "Amber alert" koji bi trebalo da pomogne u potrazi za nestalom decom.

13 dana potrage za Tijanom

Potraga za Tijanom trajala je 13 mučkih dana, a detalji koji su otkriveni dan posle pronalaska njenog tela bili su još jeziviji.

Đurić je otkriven sistemom eliminacije, a meštani Bajmoka su otežali istragu tako što su potencijalne dokaze gazili i premeštali prilikom traženja Tijane, sve u najboljoj nameri.

- Na osnovu baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno da je Dragan kritične noći bio na mestu otmice. Posmatran je od utorka, 5. avgusta, ali se ponašao sasvim obično, dok je veza između njih dvoje bila nepostojeća. Priveden je u nameri da otkrije gde drži devojku, ali je nakon poligrafskog testa priznao da ju je ubio - podaci su iz istrage Tijaninog ubistva.

Mišljenje policije je da Jurićeva ipak nije udarena automobilom, jer na vozilu nema oštećenja, već da ju je Dragan namerno napao, pre čega je zaustavio vozilo. Kako se devojčica opirala, jako ju je udarao i onesvešćenu stavio na zadnje sedište. Na putu do naselja Aleksa Šantić, Tijana se probudila i odmah pokušala da izađe.

Međutim, iznerviralo ga je što je zapomagala, pa ju je udavio duksericom koju u noći ubistva nameravala da vrati drugu, a koju je nosila zavezanu oko struka.

(Kurir)

BONUS VIDEO: PREŽIVELI RAFALE UROŠA BLAŽIĆA, A SLUPALI SE AUTOM - Mladi iz Malog Orašja u bolnici, porodice u šoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)