"DOKTORE, HVALA TI ZA SVE" Prijatelji se opraštaju od veterinara koji je nasmrt pretučen: "Takvog humaniste i prijatelja nije bilo u Mačvi"

Novosti online

26. 07. 2023. u 12:39

OŽALOŠĆENI prijatelji Borisa Dražića (44), uglednog veterinara iz Bogatića, koji je juče preminuo posle tri dana borbe lekara za njegov život, od posledica prebijanja, potresnim porukama se opraštaju od stradalog čoveka, koji je u ovom mestu bio poznat po svojoj dobroti i humanosti.

ДОКТОРЕ, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ Пријатељи се опраштају од ветеринара који је насмрт претучен: Таквог хуманисте и пријатеља није било у Мачви

Foto: Društvene mreže

Boris je juče preminuo u bolnici, nakon što su se lekari danima borili za njegov život. On je napadnut i pretučen u noći između 22. i 23. jula. Uhapšeni su D. D. (20), S. B. (22) i Đ. L. (23), odranije poznati policiji.

"Takvog humaniste, doktora i prijatelja nije bilo u Mačvi"

- Borko dobri moj, neka za tobom plače i nebo i svi koji su te poznavali, takvog humaniste, doktora veterine, prijatelja i druga nije bilo u Mačvi. Zlotvori neka ćute i čekaju strašni sud... Tvoja žrtva neka nam bude u amanet da se obračunamo sa kriminalcima... Anđeli neka te čuvaju, a tvojoj porodici iskreno saučešće i snage da izdrže ovu neprebol - napisao je jedan od Borisovih prijatelja.

- Doktore, hvala za sve! Počivaj u miru - navode prijatelji, skrhani gubitkom svog dobrog prijatelja.

Veterinar je nasmrt pretučen je jer je hteo da razdvoji pomahnitale nasilnike koji su tukli njegovog rođaka. Kobne noći, između subote i nedelje, njegov rođak posvađao se u kafiću sa grupicom momaka.

- Boris i njegov rođak su sedeli u kafiću, a u jednom trenutku njegov rođak je otišao do toaleta. Pri povratku za sto gde su on i Boris sedeli verbalno se sukobio sa grupom mladića. Sukob je tu završen, međutim, pomenuti mladići su sačekali da Boris i on krenu ka kući, a onda su nasrnuli na njih - priča izvor.

Kako se nezvanično saznaje, Boris je išao ispred svog rođaka, međutim, kada je video da su dvojica krenula da ga tuku, vratio se i pokušao da ih razdvoji.

- Tada su trojica nasrnula na njega i počela da ga tuku. Boris je pao na pločnik i udario je glavom. Mladić koji je u tom trenutku bio u kafiću i video šta se događa pritrčao je da mu pomogne, međutim, jedan od batinaša mu je dobacio: "Pusti ga neka crkne" - kaže izvor.

Nasilnici imaju debeo dosije

Siledžije koje su uhapšene zbog prebijanja veterinara već imaju debeo dosije.

Prema informacijama, uhapšeni D. D. (20) u svom dosijeu ima kršenje Zakona o javnom redu i miru, iznudu u pokušaju sa elementima nasilja, kao i zloupotrebu narkotika.

Drugi osumnjičeni, S. B. (22) u svom dosijeu takođe ima iznudu u pokušajima, takođe krivično delo sa elementima nasilja. Njima je pritvor određen zbog opasnosti uticaja na svedoke i oštećene, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Treći uhapšeni Đ. L. (23) nije osuđivan, a pritvor mu je određen zbog opasnosti uticaja na svedoke i oštećene. Sva trojica su iznela odbranu pred tužiocem i negirali su krivično delo, a terete se za tešku telesnu povredu.

(Blic)

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U VRČINU: Mesto tragedije na kom je voz udario automobil, dvoje poginulo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!