MASAKR U ŠKOLI NA VRAČARU: Potresne poruke ostavljene ispred škole "Našoj Ani, Bojani, Draganu..." (FOTO/VIDEO)

Novosti Onlajn

03. 05. 2023. u 08:55 >> 22:51

U OSNOVNOJ školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru jutros oko 08.40 časova došlo je do pucnjave. Ubijeno je osam đaka i čuvar, a u masakru je povređeno sedam osoba, šestoro dece i jedan nastavnik. Vatru iz očevog oružja, dva pištolja, je otvorio Kosta K. (14), jedan od učenika škole. Zločin je odavno planirao.

МАСАКР У ШКОЛИ НА ВРАЧАРУ: Потресне поруке остављене испред школе Нашој Ани, Бојани, Драгану... (ФОТО/ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Pojavio se audio-snimak pucnjave

Na društvenim mrežama pojavio se audio snimak pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru gde je Kosta K. (13) ubio osmoro učenika i portira škole, a šestoro đaka i nastavnicu ranio.

Na snimku za koji nemamo zvaničnu potvrdu da je autentičan, ali za koji postoji potvrda od roditelja da je navodno zaista zabeležen u trenutku masakra, i to da je snimalo dete iz susedne učionice, čuju se pucnji i vriska dece.

Fotografija dečaka pre nego što je počinio masakr

Kosta K. (13) koji je izvršio stravičan zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru pre masakra fotografisao se sa drugarima, ali ono što gestikulira poseebno privlači pažnju.

Trinaestogodišnji Kosta K. na svom Instagram profilu imao je neobične objave. U opisu profila piše mu "Najbitnije je pišat po k*rvi", a na poslednjoj objavljenoj fotografiji sa dva drugara on prstima "imitira" pištolje.

Foto: Instagram

KOSTA PREDAT CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Poznata dalja sudbina dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru

NIKOLA Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izjavio je za RTS da je dečak koji je počinio masakr u školi na Vračaru predat Centru za socijalni rad.

Ističe da će biti uzeta izjava od dečaka, a da će potom i biti medicinski pregledan.

- Već je predat radnicima Centra za socijalni rad. Uzeće se krv na analizu radi utvrđivanja da li je u momentu izvršenja ovog događaja bio pod uticajem lekova, psihoaktivnih supstanci ili alkohola. Nakon toga, sve radnje preduzimaju nadležne službe Centra za socijalni rad i preduzimaju radnje i mere u njihovoj nadležnosti - rekao je za RTS Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Građani pale sveće u čest žrtvama ubijenim u školi

Ispred škole "Vladislav Ribnikar" građani Beograda su paljenjem sveća i ostavljanjem potresnih poruka odali počast nastradalim žrtvama u masakru koji se u jutarnjim časovima desio u toj školi.

Ispred škole učenici, porodica i prijatelji, takođe, su upalili sveće i ostavili potresne poruke za nastradale.

Foto: Novosti

Tekst potpisa

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: I. Marinković

Foto: I. Marinković

REKAO ZA SEBE DA JE PSIHOPATA: Otkriveno koje su bile prve reči Koste kada je posle masakra pozvao policiju

Veselin Milić, načelnik beogradske policije gostujući na RTS-u prepričao je šta je bilo prvo što je dečak izjavio kada je nakon izvršenog zločina pozvao policiju.

- Kada je pozvao dežurnu službu rekao je da je pucao na lica u školi. U toj izjavi koja je zabeležena i snimljena, on je rekao da je prihopata koji treba da se smiri.

ON JE ČEKAO DAN I PRIPREMAO SE ZA TO: Vučić otkrio jezive detalje masakra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog obraćanja izjavio da je u OŠ "Vladislav Ribnikar" pronađeno 57 čaura, šest metaka i četiri okvira, nakon što je, kako se sumnja, Kosta Kecmanović ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja.

- On je čekao dan i pripremao se za to. Bio je tri puta u streljani sa ocem, na stadionu. Vežbao je gađanje kružnu metu, devet milimetara, po sopstvenom priznanju dopalo mu se i bio je dobar strelac. Kada govorite o nasilju, jednom je dobio ćušku na školi glume, bio je izuzetno ambiciozan i on i roditelji. Onda se pitate, kako da vaspitavate decu, šta da uradite? Verovatno se svaki roditelj danas palo napamet koliko sam puta pogrešio kada sam terao da dete uči više.

ŽRTVAMA PRESUDIO JEDNIM HICEM: Nakon masakra Kosta potpuno miran, bez ikakvog izraza lica

Kosta K. koji je danas pucao na svoj razred bio je potpuno hladnokrvan, kao da se ni trunku ne kaje. Njemu se ruke nisu tresle, bio je sasvim smiren, bez ikakvog izraza lica. Takođe, gotovo sve žrtve su bile pogođene jednim hicem, što pokazuje da je bio neverovatno precizan.

OTVORENE DVE TELEFONSKE LINIJE: Psihološka pomoć za porodice stradalih

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je u cilju podrške porodicama stradalih, kao i nastavnicima i učenicima kojima je potrebna psihološka pomoć i podrska, otvorio dve telefonske linije.

ONA JE PRAVI HEROJ: Postupak učiteljice iz "Ribnikara" - za divljenje

Ivan Ašanin je otac deteta koje pohađa školu u kojoj se odigrao krvavi pir, i kroz nekoliko rečenica na "Tviteru" je opisao kako se osećao kada je čuo šta se dešava u obrazovnoj ustanovi.

"DELIJE" NISU OTIŠLE NA KUP, ALI... Ovo su navijači Zvezde uradili posle tragedije

Napredak i Crvena zvezda sastali su se četvrtfinalu Kupa, a iako "delije" nisu htele da idu na tu utakmicu, iz poštovanja prema žrtvama masakra, ipak su nešto uradile tim povodom.

SVEĆE, IGRAČKE I CVEĆE NA TRGU SLOBODE: Novosađani tuguju za decom iz „Ribnikara“

Novosađani pale sveće i donose igračke i cveće na Trgu slobode za učenike stradale u današnjem masakru na Vračaru. Beograđani su pozvani da večeras na Cvetnom trgu u 20 časova zapale sveće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Foto: Printskrin/Pink tv

Minut ćutanja za žrtve masakra

VUČIĆ O MASAKRU: Tuga je tolika da je ne pamtimo veću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

- Danas je jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje - rekao je Vučić. - Izražavam saučešće porodicama, roditeljima, braćai i sestrama ubijene dece, i deci, porodici ubijenog radnika obezbeđenja. Srbija je na žalost u tugi ujedinjena, ta tuga je tolika, da ne pamtimo veću. Ali i kada smo u tuzi ujedinjeni moramo da sagledavamo uzroke i odgovornost svakoga od nas, da tražimo rešenja, da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo i neočekivano, nikada više ne ponovi.

Foto: Printskrin Instagram

"POGLEDAO JE U OČI I ZAPUCAO": Otac učenice koja je išla u odeljenje sa Kostom

Otac devojčice koja je istrčala iz učionice tokom pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Tribnikar“ na Vračaru, kaže da mu je ona prenela da je u pitanju njihov školski drug, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu sa hladnim izrazom lica i pucao.

ŠTA SE TRENUTNO DEŠAVA SA KOSTOM K.? Oglasila se advokatica

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije danas saopštilo da Kosta K. (14), koji je hicima iz pištolja danas usmrtio devet osoba u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ne podleže krivičnoj odgovornosti. Advokatica osumnjičenog dečaka Irina Borović potvrdila je ovu informaciju, ali i otkriva od čega zavisi dalji tok slučaja.

Foto Z. Jovanović

OSAM SATI  U URGENTNOM ČEKA VESTI O DETETU: Kosta teško ranio i sina očevog kolege

V.P. teško ranjen u krvavom piru koji se danas dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" sin je našeg poznatog pulmologa iz Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije (UKCS) dr Spasoja Popevića.Prema rečima izvora iz istrage, dr Popević je van sebe i već osam sati sedi u Urgentnom centru i čeka vesti o stanju svog deteta. Dečak je zadobio povrede grudnog koša, vrata, ali i dva kičmena pršljena.

POSLALI TELEGRAM: Plenković i Milanović uputili saučešće

Predsednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković uputili su danas telegrame saučešća povodom pucnjave koja se desila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a u kojoj je ubijeno devet osoba, od toga osam učenika.

KAKO TO DA DETE UČI DA PUCA? Evo šta kažu u streljačkim klubovima

Kosta K. koji je danas pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i ubio osam đaka i jednog radnika obezbeđenja koristio je oružje svoga oca, je naučio da puca upravo sa roditeljem, posećujući streljane. S tim u vezi kontaktirane su streljane u Beogradu kako bi se proverilo koliko često deca dolaze kod njih na obuku za pucanje.

Foto: Grad Beograd

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Najdublje saučešće porodicama poginule dece

Gradonačelnik Beograd Aleksandar Šapić uputio je danas saučešće porodicama nastradale dece i porodici radnika obezbeđenja koji su jutros stradali u OŠ "Vladislav Ribnikar".

VEOMA PAMETAN, VASPITAN I AMBICIOZAN: Ovako je Kosta ocenjen u Tiršovoj 2021.

Kosta K. koji je danas počinio masakr,u je u školi glume 2021. godine imao incident, kada ga je drugi dečak udario laktom u usta.

U Tiršovoj je tada, pored psihološke pomoći urađena i psihološka evaluacija.

"MLADI SU EMOCIONALNO NEPISMENI…!: Psiholozi o tragičnoj pucnjavi

Stravična tragedija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak (14) pucao na đake, nastavnika i portira, i tako ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni, potresla je Srbiju. Sada se oglašavaju i stručnjaci.

Novosti

IZNELA NAJNOVIJE INFORMACIJE: Advokat oca dečaka koji je počinio masakr za "Novosti"

Advokat Irina Borović, koja zastupa oca dečaka koji je osumnjičen da je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Foto: Novosti/ATA images/Instagram/milenavasicofficial

HVALA ZA SVE ŠTO SI NAM PRUŽAO GODINAMA: Milena Vasić tuguje za ubijenim čuvarom

Glumica Milena Vasić poznavala ubijenog čuvara krvave škole na Vračaru.

ON JE ZA NjIH KRALj: Reakcije vršnjaka na krvavi pir ostavljaju bez teksta

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući post koji je objavio drugar dečaka koji je počinio masakr. Naime, u pitanju je Instagram stori na kom se nalazi fotografija maloletnog ubice uz opis: "Kralj" i emotikon pištolja.

MINISTAR MALI: Nezapamćen tragičan događaj, najdublje saučešće članovima porodica

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je saučešće porodicama nastradalih u masakru koji se dogovio danas u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Printscreen/Pink

NA SPISKU ZA UBIJANjE IMAO IMENA 15 UČENIKA: Jeziv detalj o masakru

Kosta K. (14), koji je jutros počinio masakr i ubio osmoro dece i čuvara, a ranio šestoro đaka i nastavnicu, imao je spisak, kako je naveo na papiru, glavnih meta iz odeljenja, učenika koje je planirao da ubije.

Foto: Tanjug/ AP/ Darko Vojinović

CVEĆE I SVEĆE ZA UBIJENE: Tužan prizor ispred OŠ "Vladislav Ribnikar

Građani i deca danas polažu cveće i pale sveće u blizini OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

CRNA GORA TUGUJE: Abazović se priključio izrazima saučešća povodom masakra u školi na Vračaru

Poruke saučešća povodom pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je poginulo osmoro dece i radnik obezbeđenja, stižu iz celog regiona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

DETE NIJE POKAZALO MILOST: Jelena Karleuša rekla surovu istinu

Jelena Karleuša je oglasila se posle neviđene tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Pevačica, kao i veliki broj njenih kolega, pevača i glumaca je izjavila saučešće porodicama nastradale i povređene dece i čuvara.

Novosti

ZAŠTO JE KOSTA POČINIO MASAKR BAŠ DANAS: Milić o zločinu

- Dete K. K. u dužem vremenskom periodu planiralo je izvršenje ovog krivičnog dela. Motiv još uvek nije utvrđen, niti nam je saopštio. Dan 3. 5. 2023. godine izabrao je iz razloga što je učionica istorije bila u blizini ulaza u školi, a prvi čas je imalo njegovo odeljenje 7/2. - rekao je Veselin Milić na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u Vladi Srbije.

OCU ODREĐENO ZADRŽAVANjE: Dečak nije krivično odgovoran

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka Vladimiru K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti. Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, Kosta K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Novosti

SITUACIJA MNOGO BOLjA: Dr Ašanin o stanju povređenih u masakru

Stanje povređenih učenika je mnogo bolje, a operisani učenici i teško povređena nastavnica su budni i potpuno stabilni, rekao je dr Milika Ašanin.

POSLE NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U BEOGRADU: Oglasili se Partizanovi strani košarkaši

Partizan i Real u četvrtak treba da igraju četvrti meč top 8 faze Evrolige, a kako se uoči te utakmice desio masakr u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", reagovali su, vidno potreseni, i pojedini igrači crno-belih.

Foto: Novosti

KOSTA NE POKAZUJE KAJANjE: Dečak policiji ispričao sve

Kosta K. je u policiji sve ispričao šta i kako je planirao. Sam je pravio Molotoljeve koktele, koji su mu pronađeni u rancu.  Kosta je već duže vreme posećivao psihologa.

OGLASIO SE PREMIJER ALBANIJE: Tužna vest, saučešće porodicama žrtava, srpskom narodu i vlastima

Albanski premijer Edi Rama uputio je danas najdublje izraze saučešća porodicama žrtava današnje pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kao i srpskom narodu i vlastima.

Foto: M.Š.

IMALA JE SAMO 12 GODINA: Komšije devojčice ubijene u masakru u školi na Vračaru

Lj. V., majka devojčice koja ide u Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u kojoj je jutros četrnaestogodišnji K. K. ubio osmoro dece, školskog čuvara i ranio još šestoro đaka i nastavnicu, priča o tragičnoj smrti jedne od ubijenih učenica -Roditelji su je tražili po bolnicama!

CRNA GORA JE UZ SRBIJU I NjEN NAROD: Saučešće Jakova Milatovića

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je saučešće porodicama stradalih u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i poručio da je Crna Gora uz Srbiju i njen narod.

Foto Tanjug

"U MUKLOM BOLU SLUŠAM VESTI O KATASTROFI" Patrijarh Porfirije se oglasio

Patrijarh Porfirije na zvaničnom Instagram profilu oglasio se posle masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

NE ŽELI DA ĆUTI: Konstrakta se oglasila o masakru i postavila pitanje roditeljima đaka ubice

Posle masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ oglasila se i pevačica Konstrakta. Ona je postavila pitanje roditeljima učenika koji je ubio osmoro đaka i školskog čuvara.

Foto: Društvene mreže

OPRAŠTAJU SE OD UBIJENOG ČUVARA: Potresne reči dece iz škole

Dragan Vlahović je prvi stradao kada je maloletni ubica Kosta K. ušao u školu i počeo da puca. Vlahović je radio dugo godina na mestu čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i đaci su ga voleli. Učenici se na društvenim mrežama potresnim rečima opraštaju od čuvara škole.

REDOVI U ZAVODU ZA TRANSFUZIJU: Beograđani se masovno odazvali apelu

Posle apela nadležnih da je hitno potreba krv, pre svega nulta grupa, za decu povređenu u masakru, Beograđani su se masovno odazvali pozivu. 

Ubrzo je u Zavodu za trasfuziju krvi stvoren red, kako bi se obezbedila transfuzija dragocene tečnosti za ranjene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

UHAPŠENI OTAC I MAJKA DEČAKA: Oružje držao u sefu, zajedno išli u streljanu

Na konferenciji za novinare ministar Bratislav Gašić saopštio je da su majka i otac dečaka koji je izvršio masakr u školi na Vračaru uhapšeni, da su oba pištolja imala legalne dozvole.

Printscreen/Pink

NAJPOTRESNIJI SNIMAK SA KONFERENCIJE: Pročitana imena ubijene dece

Iznoseći šokantne onformacije o masakru u školi, Veselin Milić, načelnik PU za grad Beograd pročitao je imena ubejen dece.

PLANIRAO MASAKR, POSLE ZLOČINA POZVAO POLICIJU: Jezivo otkriće o pucnjavi

Veselin Milić, načelnik PU za grad Beograd, pokazao je na konferenciji plan i spisak dece, koji je Kosta K. sam pravio pre nego je počinio stravičan masakr u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

- Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planiralo događaj. Pištolje je uzeo iz stana oca, poneo je i Molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbeđenja, pa u dežurnu učenicu. Posle zločina, pozvao je policiju. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza iz škole. Odredio je prioritetne mete, kako koje dete da likvidira i po kom broju - izjavio je Milić.

Printscreen/Pink

VANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE: U Vladi povodom tragedije u školi na Vračaru

U Vladi srbije održava se vanredna konferencija za novinare, povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST U SRBIJI

Zbog tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" proglašena je trodnevna žalost u Srbiji.

POTREBNA NULTA GRUPA: Hitno neophodna krv za operaciju devojčice povređene u masakru

ZA OPERACIJU devojčice koja je povređena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" potrebna je nulta negativna krvna grupa.

Foto: M.Š.

POTRESNA SCENA ISPRED ŠKOLE: Majka tražila ćerkicu na spisku ubijenih i povređenih

POSLE pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru nastala je prava drama, jer su roditelji pokušavali da saznaju šta je sa njihovom decom koja su u trenutku masakra bili na nastavi.

Naši reporteri, koji su na licu mesta, zatekli su jednu majku, čije su dve ćerke bile u školi.

LEGAO SAM PORED MRTVE DRUGARICE I TAKO SE SPASAO: Ispovest učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“

- Legao sam pored mrtve drugarice. I ja sam se pravio da sam mrtav. Tako sam se spasao.

Ove užasne reči, prepune bola, izgovorio je učenik iz učionice strave, koji je preživeo pucnjavu u školi na Vračaru.

Foto Z. Jovanović

OTKAZANA POPODNEVNA SMENA: Posle saznanja o tragediji, u školama zavladala panika

Zbog tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladisalv Ribnikar" popodnevna smena u beogradskim školama je otkazana. Iako su u školama najpre planirali da prvi čas u popodnevnoj smeni bude posvećen razgovoru sa decom, odlučili su da, ipak, ne bude nastave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

OPERACIJE POVREĐENIH JOŠ TRAJU: Direktor Urgentnog o stanju ranjenih u pucnjavi

Operacije troje dece i nastavnice koji su zbrinuti u Urgentnom centru još su u toku, a operacija devojčice u Tiršovoj koja je ranjena u glavu je završena i devojčica je u stabilnom stanju.

U njenom zbrinjavanju u Tiršovoj učestvovali su neurohirurzi UKCS, potvrdio je profesor Milika Ašanin, direktor ove ustanove.

Foto: Z. U.

TOKOM PUCNjAVE PROMENIO NEKOLIKO OKVIRA: Pištolj uzeo od oca - u toku pretres stana

Policija se trenutno nalazi u stanu u kom živi dečak Kosta K. koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar". Tamo je i jedan od roditelja.

Foto Z. Jovanović

POSLEDNjE INFORAMCIJE: Ovo su ubijena deca, poznato i stanje ranjenih

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

VAŽNO OBAVEŠTENjE ZA RODITELjE: Oni koji nisu stupili u kontakt sa decom da dođu u PS Vračar

Roditelji koji nisu stupili u kontakt sa svojom decom treba da dođu u Policijsku stanicu Vračar, u Ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije), saopštili su iz MUP-a.

Novosti

DEVOJČICA U TEŠKOM STANjU, JOŠ NA OPERACIJI: Direktor Tiršove o stanju povređenih učenika

Direktor Tiršove Siniša Dučić: Troje dece koja su ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru primljeno je u Tiršovu. Dva dečaka imaju prostrelne rane donjih ekstremiteta, ali su stabilno, dok je devojčica u teškom stanju. Operacija devojčice još traje.

Foto: Novosti

PUCAO IZ DVA PIŠTOLjA: K. K. ostavio u kabinetu istorije ranac sa tri Molotovljeva koktela

Pretresom škole pronađen je ranac u kom su bila tri Molotovljeva koktela. K. K. je ranac je ostavio u kabinetu istorije. Učenik koji je počinio masakr, kako saznajemo, pucao je iz dva pištolja, od kojih je jedan marke CZ 99.

Foto arhiva VN

OGLASIO SE DUŠKO SAVANOVIĆ: Ćerka čuvenog košarkaša preživela krvavi pir

Proslavljeni srpski košarkaš Duško Savanović bio je među roditeljima koji su čekali da policija izvede njihovu decu iz škole.

Foto K. Mihajlović

SIN MI IDE U 5. RAZRED: Ana Stanić na mestu masakra, u šoku

U OŠ "Vladislav Ribnikar" stigla je i pevačica Ana Stanić čiji sin pohađa tu ustanovu.

- U šoku sam i dalje, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Svi smo uznemireni rekla je pevačica.

Dete voditelja Zorana Kesić takođe pohađa ovu školu. Voditelj čeka ispred škole sa ostalim roditeljima.

Public

DECA SU GA VOLELA: Ovo je ubijeni čuvar u masakru  

Dragan Vlahović je prvi stradao kada je maloletni ubica Kosta K. ušao u školu i počeo da puca. Kosta K. je prvo naleteo na njega kada je sa dva pištolja ušao u zgradu škole i ubio ga na mestu.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

VANREDNO STANjE U UC: Sve operacije u Kliničkom otkazane zbog masakra, jedno dete operisano i stabilno  

Kako nezvanično saznajemo u Urgentnom centru, jedan od troje učenika koji su primljeni u ovu ustanovu posle pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar"na Vračaru, operisan je i za sada je u stabilnom stanju.

OGLASIO SE MUP: Ovo su zvanične informacije o masakru

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Novosti

ŠOKANTNA SVEDOČENjA: Dečak koji je prvi čuo pucanj uleteo da spase mlađu sestru

Ekipa "Novosti" razgovarala je sa ocem dečaka koji je prvi čuo pucnjavu u OŠ "Vladislav Ribnikar" u trenutku kada je Kosta K. počeo da puca po svojim drugovima i nastavnicima.

- Izašao je napolje i mislio da su petarde i kad je skapirao otrčao je da spase mlađu sestru - kaže on.

DETE IZ PRVOG BRAKA: Vinovnik masakra u školi na Vračaru sin poznatog radiologa

K. K. koji je jutros pucao u školi na Vračaru sin je, kako nezvanično saznajemo, čuvenog radiologa Vladimira Kecmanovića.

Novosti

DVE DEVOJČICE SU LEŽALE JEDNA PREKO DRUGE: Otac dečaka čija je najbolja drugarica upucana

Ispred Tiršove je otac dečaka čija je najbolja drugarica jedna od žrtava na koju je pucano, ali se ne zna je li ranjena ili ubijena.

- Dotrčao sam ovde i ne znam šta se dešava - priča čovek koji se trese na pločniku.

- U školu je utrčao otac jedne od devojčica i video mrtvog čuvara i dve devojčice kako leže jedna preko druge. Strašno, ne mogu da verujem..

Foto: I. K.

PETNAESTORO POVREĐENIH U MASAKRU NA VRAČARU: Nezvanično -  devet osoba je mrtvo

KAKO Novosti saznaju u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru povređeno je 15 osoba, a prema nezvaničnim izveštajima do sada je ukupno devetoro mrtvih.

RTS je preneo ne navodeći izvor iz te ustanove da je preminula i učiteljica koja je u tu ustanovu primnjena sa još tri povređena učenika i ona bi onda bila deseta žrtva ovog masakra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

VANREDNA KONFERENCIJA U VLADI POVODOM TRAGEDIJE U ŠKOLI NA VRAČARU

VANREDNA konferencija za novinare u Vladi Srbije biće održana u 13.15 časova povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribrnikar" na Vračaru.

Zoran Jovanović

VANREDNO STANjE U URGENTNOM: Izvoze pacijente sa prijema, povređenima se bore za život

IZ Urgentnog centra, kako javlja naš reporter koji je ispred ove ustanove izvoze sve pacijente koji su se jutros zatekli na prijemu, a zbog vanrednog stanja koje vlada u ovoj ustanovi sa prakse su otpušteni i učenici Medicinske škole iz Zemuna.

Očekuje se, kako je nezvanično najavljeno, da prvu informaciju o stanju povređenih koji su primnjeni u ovu ustanovu da saopšti Marko Ercegovac, direktor.

PRVA SLIKA UČENIKA KOJI JE POČINIO MASAKR NA VRAČARU

K. K., učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", počinio je masakr u toj školi kada je ubio devet osoba, od kojih je osam učenika te škole.

Foto: Novosti

DOBIO JEDAN IZ ISTORIJE, PA PUCAO: Nezvanični razlog masakra u školi na Vračaru

KAKO "Novosti" nezvanično saznaju, učenik K. K. koji je jutros pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" i ubio devet osoba dobio je jedinicu iz istorije i to je, kako se pretpostavlja, bio razlog što je jutros i pucao u školi baš na času istorije.

UČENIK UBIO OSAM ĐAKA I ČUVARA: Devetoro mrtvih 

KAKO "Novosti" saznaju učenik sedmog razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio je devetoro osoba od kojih je osam učenika i jedan čuvar.

JUČE BIO NA ŽURKI: Učenici o vinovniku masakra u školi na Vračaru

DEČAK koji je napravio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, juče je bio na rođendanu kod školskog drugara, potvrđeno je "Novostima" u razredu koji on pohađa.

Đaci, koji su bili na istoj rođendanskoj žurci, kažu da se vinovnim masakra na žurci ponašao sasvim uobičajeno, odnosno normalno i nisu kod njega primetili ništa što bi probudilo sumnju da nešto nije u redu.

NAJMANjE OSAM MRTVIH U ŠKOLI NA VRAČARU

Dečak (14) pucao je u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i tom prilikom ubio je najmanje osam osoba. Ubijeni su bili u hodniku škole.

Među povređenima ima i životno ugroženih. Sedmak koji je počinio masakr bio je pod uticajem narkotika. Inače je uzoran đak i, kako saznajemo, dete je zdravstvenih radnika.

MINISTARKA ZDRAVLjA ISPRED ŠKOLE

Ispred škole u kojoj se desila pucnjava nalazi se ministarka zdravlja Danica Grujičić.

UŠAO U ŠKOLU SA PET PUNIH ŠARŽERA: Novi detalji pucnjave u školi na Vračaru

UČENIK koji je jutros pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i tom prilikom ubio čuvara, a ranio više učenika i nastavnika, ušao je u školu sa pet punih šaržera.

PRVE SLIKE SA MESTA PUCNjAVE U ŠKOLI: Prestravljena deca plaču - stigli i roditelji

UHAPŠEN UČENIK KOJI JE PUCAO U ŠKOLI NA VRAČARU

POLICIJA je uhapsila učenika 7. razreda koji jutros oko 8 sati pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

UBIJEN ČUVAR U ŠKOLI NA VRAČARU

DEČAK (14) pucao je u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i tom prilikom povredio nekoliko učenika. Ubijen je čuvar škole.

BONUS VIDEO - Policija odvodi učenika koji je pucao u školi na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)