"IZBACILI SU JE IZ KOLA NASRED PUTA SA MUŠKOM TORBICOM" Detalji hapšenja tinejdžerke (18) kod koje je pronađen arsenal oružja

Novosti onlajn

05. 04. 2023. u 14:08

ČAČANI M. Đ. (36) i I. Š. (33), koji su uhapšeni zajedno sa srednjoškolkom Janom Ć. (18) nakon što ih je saobraćajna policija zaustavila zbog preticanja kod Požege i kod kojih su nakon pretresa nađeni pištolji, noževi i panciri, odranije su poznati policiji.

ИЗБАЦИЛИ СУ ЈЕ ИЗ КОЛА НАСРЕД ПУТА СА МУШКОМ ТОРБИЦОМ Детаљи хапшења тинејџерке (18) код које је пронађен арсенал оружја

Foto: Instagram

- Oni su se kolima vraćali sa Zlatibora i preticali su preko pune linije, u tom trenutku ih je saobraćajna policija zaustavila zbog prekršaja, jer su navodno posumnjali da su pod dejstvom alkohola ili narkotika kad već toliko jure kolima. Tada im je, navodno, naređeno da prate policijski auto jer idu u stanicu kako bi se testirali - kaže izvor i dodaje da je kolima upravljao uhapšeni M. Đ.

Podsetimo, njih je policija presrela kod sela Prijanovići kod Požege i to zbog brze vožnje i saobraćajnog prekršaja, ali je stvar postala ozbiljnija.

Izbacili je iz kola

- Oni su na početku poslušali pripadnike MUP-a i vozili su iza njih, ali su u jednom trenutku zaustavili "audi A3" i izbacili tinejdžerku, koja je u tom trenutku sedela na zadnjem sedištu, nasred puta i to sa muškom torbicom u rukama.

- Tinejdžerka je ostala nasred puta kao ukopana sa sve muškom torbicom i nije bežala. Policija se odmah zaustavila i došla do nje, koja je bila vidno preplašena. Uzeli su joj torbicu i videli da su unutra dva pištolja bez serijskog broja - kaže izvor za beogradske medije.

Kako navodi izvor, M. Đ. je tada dodao gas i pobegao policiji.

- Pripadnici MUP-a shvatili su da je stvar više nego ozbiljna i kolegama prijavili slučaj i zajedničkim snagama posle 20-30 kilometara uhapsili osumnjičene.

Sagovornik tvrdi da su Janu Ć. uhapsili i da se ona tada po savetu advokata, kog je tada dobila po službenoj dužnosti, branila ćutanjem, ali njena porodica je angažovala advokata koji će preuzeti slučaj.

Foto: Instagram

Jana Ć.

- Inspektori će utvrditi i odakle im oružje, kao i zašto im je to bilo potrebno. Osumnjičeni M. Đ. je ranije menjao ime, zvao se Igor, a to je navodno uradio zbog brojnih pljački koje je počinio van zemlje. Drugi osumnjičeni I. Š. je takođe odranije poznat policiji.

- Kada su ih sustigli i opkolili, pretresom vozila nađeni su noževi, pancir, ali i precizna vagica za merenje. Torbica koja je bila u rukama Jane Ć. prethodno je navodno bila između njih dvojice na prednjem sedištu, pa se sumnja da njima i pripada - kaže izvor i dodaje da će istraga utvrditi da li je uhapšena imala neke veze s tim.

Dosije muškaraca koji su uhapšeni sa tinejdžerkom

Izvor dodaje da su osumnjičeni u procesu razvoda sa svojim suprugama, kao i da imaju decu. Čačani su naveli da je I. Š. navodno pre neka dva meseca pokušao da iznudi novac.

- Svi u Čačku pričaju o tome da je I. Š. navodno od jednog čoveka, koji drži tehnički pregled, tražio 20.000 evra i to otkup jer mu je navodno oteo sina. Ne znam da li je to prijavljeno, ali je ceo grad brujao o tome - kaže jedan meštanin Čačka, koji dodaje da je porodica uhapšene Jane Ć. veoma ugledna i pošteno zarađuje za hleb.

- Začudili smo se otkud ona u celoj priči i nadamo se da će se na kraju utvrditi da ona nije imala nikakve veze s tim oružjem. Ona je kriva samo zato što je bila s njima.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista