UBISTVO MAĆEHE U PARAĆINU: Da li je sestra stvarno pomagala bratu?

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 02. 2023. u 18:00

Marko P. (27), koji je uhapšen zbog sumnje da je u selu Trešnjevica kod Paraćina ubio nevenčanu suprugu svoga oca Marinu M. (49), a zatim pokušao da ubije i oca Miloša (50) ubadajući ga krvnički nožem čak 40 puta, ne samo da je više puta prijavljivan, već je i osuđen za nasilje u porodici i to pre nepunih mesec dana, saznaju "Novosti".

УБИСТВО МАЋЕХЕ У ПАРАЋИНУ: Да ли је сестра стварно помагала брату?

Foto: Fejsbuk

Presudom Osnovnog suda u tom gradu od 17. januara ove godine, osumnjičeni Marko je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine po prijavi za nasilje koju je protiv njega podnela sestra Milica. Ona je brata prijavila još jednom, ali je ta prijava odbačena 22. decembra prošle godine.

Dragana Pavlović, zamenica javnog tužioca u Paraćinu i portparol Osnovnog javnog tužilaštva, kaže da su protiv Marka, osim navedenih, bila još tri postupka u kojima su podneti optužni predlozi Osnovnom sudu, a okončani su donošenjem presuda. Za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga osuđen je 6. maja 2022. godine, a 45 dana kasnije osuđen je za krivično delo falsifikovanja isprave. Pre toga, 21. juna 2020. presuđeno mu je za ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Porparolka OJT navodi i da su podneli još jedan optužni predlog Osnovnom sudu u Paraćinu gde krivični postupak još nije okončan i to protiv Marka, njegove sestre Milice i Z. Đ. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu.

IZBODENI OTAC IMAO OGROMNU SREĆU

Neverovatno mnogo sreće imao je otac Miloš P, koji je zbrinut na hirurgiji Opšte bolnice u Paraćinu sa četrdesetak uboda kuhinjskim nožem. Ubodne rane nisu bile previše duboke i vitalni organi nisu povređeni, pa osim njihove obrade, nije bilo potrebe za drugim intervencijama. Izbodene su mu obe nadlaktice, obe strane grudnog koša, po nogama, ali u stomak nije. To pokazuje da se Miloš žestoko branio, uspeo da zaštiti vitalne delove tela i, na kraju, da otme od Marka nož. Krvavo oružje kojim je napadnut držao je u rukama kad je otrčao u kuću komšija i od njih zatražio pomoć.

Marko je u nedelju uveče, izmasakrirao oca nožem u njihovoj kući, nanevši mu povrede od kojih, samo čudom, nije iskrvario. On je posle zločina odmah pobegao, a u ponedeljak ujutru se sam predao u zgradi policije u koju je stigao sav krvav, u istoj odeći koju je i prethodne večeri imao na sebi. Tada je priznao da je, pre nego što je ubio oca, presudio i maćehi. Telo Marine M. policija je zatim pronašla u njenoj kući kako leži potrbuške na krevetu, u lokvi krvi.

- Istraga će utvrditi i i da li je Milica, koja je zasada osumnjičena za pokušaj ubistva oca u saizvršilaštvu, imala neku ulogu u ubistvu maćehe, odnosno da li je bila u njenoj kući sa bratom, ili nije. Tim pre jer se emotiva partnerka njihovog oca više žalila na Milicu nego na Marka. Ona je nju i fizički napadala, čupala, mada je kasnije i brat počeo iz nekih razloga prema njoj počeo da se ponaša nasilnički. Za sada, Milica se sumnjiči da je onemogućavala ocu da pobegne dok ga je njen brat ubadao možem - kaže naš sagovornik iz istrage.

Kako "Novosti" saznaju iz pouzdanog medicinskog izvora, Markova sestra evidentirana je kao težak hronični duševni bolesnik.

- Ona je obolela od šizofrenije od koje se leči godinama i mnogo puta je do sada hospitalizovana. Otprilike pre oko mesec dana izašla je iz bolnice u Jagodini. U lečenju, nažalost, nije bila disciplinovana i niko iz porodice nije je nadgledao, nije vodio računa o tome da li uopšte pije lekove - kaže naš sagovornik.- Dok leži u bolnici, bolest joj se malo primiri, a kad ode kući, batali lekove, popije neko pivo, pa tako ponovo izazove pogoršanje. Za godinu dana imala je nekoliko hospitalizacija, nije joj uopšte dobro. Pošto dosadašnje lečenje nije dalo rezultate, trebalo je da se sprovede veštačenje i da se uputi na hospitalizaciju u zatvorenim uslovima. Sa druge strane, devojka je fizički izuzetno jaka i zdrava, čak je jedno vreme trenirala kik boks.

DVOJE DECE BILO KOD HRANITELjA

Izbodeni otac Miloš i njegova prva žena, osim Marka i Milice, imaju još dvoje sada odrasle dece, sina Ivana i ćerku Mariju. Njih je očuvala hraniteljska porodica u drugom paraćinskom selu. Tu su imali normalne uslove za odrastanje i danas su zdrave ličnosti, za razliku od problematičnog Marka i Milice. Sestra je udata, a brat radi povremeno u inostranstvu, ali se uvek vraća u hraniteljsku porodicu. Ivan i Marija skoro i da nisu komunicirali sa svojom biološkom porodicom.

U selu gde se sve dogodio, meštani još u neverici prepričavaju detalje zločina.

- Jedini dobar čovek u toj problematičnoj porodici bila je upravo nevenčana Miloševa žena Marina. Držala se, jadnica, po strani koliko je mogla. Zbog Miloševe dece, koja su je bez razloga mrzela, nije ni išla kod njega u kuću. Bila je siromašna, živela u lošim uslovima, a oni imali fantastičnu kuću koju su im baba i deda, gastarbajteri, sagradili. Priča se i da su im ostavili u nasledstvo silan novac, a deca sve to potrošila na alkohol i drogu. Para im nikad nije bilo dosta - kaže jedan od komšija.

Z. RAŠIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili