KADIJI ZABIJALI EKSERE POD NOKTE, VESNU UBILI LOPATOM? Aleksandar Mirčić optužen za stravično zlostavljanje tri žene

J. Ć.

15. 12. 2022. u 08:00

PRED Višim sudom u Nišu juče je počelo suđenje Nišliji Aleksandru Mirčiću (47), optuženom da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji Francuske oteo tri žene, koje su primoravali na prostituciju i prema njima postupali na svirep način, usled čega je jedna od njih preminula.

КАДИЈИ ЗАБИЈАЛИ ЕКСЕРЕ ПОД НОКТЕ, ВЕСНУ УБИЛИ ЛОПАТОМ? Александар Мирчић оптужен за стравично злостављање три жене

Viši sud u Nišu, Foto V. T.

On je na početku pretresa rekao da nije kriv i da će se braniti ćutanjem.

Sumnja se da je Mirčić, početkom 2002, zajedno sa Bojanom Nikolićem, koji je pred sudom u Francuskoj osuđen na 30 godina zatvora, i sada pokojnim Zoranom Ranđelovićem oteo tri devojke.

Optužnicom koju je izneo zamenik VJT Andrija Ivić, njemu se na teret stavljaju monstruozna dela.

- Njih trojica su Olgu S., koju su kupili za 5.000 evra, tri meseca držali zatočenu kako bi je prisilili na prostituciju. Ranđelović joj je po Mirčićevom nalogu sekirom odsekao deo malog prsta, nakon čega su je prebacili u Tuluz da bi je seksualno eksploatisali. Sva trojica su Kadiju M., koju su prisiljavali na prostituciju u Tuluzu i okolini, zlostavljali da bi im kazala šta su ona i sada pokojna Vesna R. (25) kazale u policiji kada su saslušavane zbog sumnje da su žrtve seksualne eksploatacije. Kadija je naga vezivana, zakivani su joj ekseri pod nokte, udarena je lopatom u glavu pre nego što je vraćena iz Pariza u Tuluz, gde je nastavljena njena seksualna eksploatacija. Vesnu su, po Mirčićevom naređenju mučili, a dok su je udarali u glavu, ona je zadobila povredu od koje je preminula. Mirčić je doneo kofer, pa je sa Nikolićem u njega smestio telo žene, zatim ga odneli u šumu i zakopali - navedeno je u optužnom aktu.

Mirčićev branilac Milan Petrović zatražio je, tokom čitanja optužnice, da se isključi javnost radi zaštite privatnosti optuženog, čemu se usprotivio i tužilac, ali i punomoćnik oštećenih, advokat Jelena Cakić. Sudija Aleksandra Mojašević je odbila ovaj zahtev.

Kadija je francuska državljanka i u to vreme je imala 27 godina, a Olga je Ukrajinka.

Vesna, koja nije preživela svirepo iživljavanje, rođena je u Parizu, ali očigledno je poticala iz porodice sa naših prostora.

ZASTARELOST

Mirčićev branilac Petrović je istakao da nema osnova za krivično gonjenje njegovog klijenta s obzirom na to da je, kako je kazao, nastupila apsolutna zastarelost jer se radi o delima izvršenim još 2002. godine. Međutim, sudija Aleksandra Mojašević je kazala da je ovaj njegov navod neosnovan s obzirom na to da je kazna propisana za ovo delo od 12 do 40 godina, što onemogućava da ono zastari za 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!