VEŠTAK NIJE NAŠAO DOKAZE: Suđenje Vuku Ursulovu za ubistvo Dragana Ristića Čađe u Kaluđerici

S. J. M.

17. 11. 2022. u 20:01

VEŠTAČENjEM telefona Vuka Ursulova, optuženog da je 10. septembra 2020. ubio Dragana Ristića Čađu, u aplikacijama "Vikr mi" i "Skaj" nije pronađen nikakav sadržaj.

ВЕШТАК НИЈЕ НАШАО ДОКАЗЕ: Суђење Вуку Урсулову за убиство Драгана Ристића Чађе у Калуђерици

Foto Z. Jovanović

Na jučerašnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu veštak Saša Krstić kazao je da je na jednom telefonu bilo 496 slika i snimaka i da na njima nije bilo oružja, droge ili novca, a da je svu komunikaciju izvukao i predao sudu. Međutim, komunikaciju koja je obavljana preko "Vikr mi" aplikacije nije pronašao.

- "Vikr mi" funkcioniše slično kao "Skaj", ukuca se šifra za ulazak, sve ide preko interneta i ništa ne ostaje u telefonu - objasnio je veštak. - Server ne čuva ništa osim podataka kada je kreiran nalog, koliko poruka je poslato i kada je poslata poslednja poruka. Nema sadržaja, sve što je komunicirano briše se u roku od šest sati do šest dana, zavisi kako je podešeno. A u ovom slučaju su prošle dve godine. Takođe se ne zna ni sa kim je komunicirano.

Za drugi telefon za koji Ursulov tvrdi da mu je veče pre hapšenja dao Aleksandar Šarac i na kojem je bila instalirana aplikacija "Skaj", veštak Krstić je rekao da je resetovan na fabrička podešavanja i da je iz njega nemoguće bilo šta saznati.

Pre nekoliko dana obelodanjeno je da je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu za ubistvo Dragana Ristića zbog sumnji da iza te likvidacije stoji "vračarska" kriminalna grupa, koja je navodno angažovala Vuka Ursulova za neposrednog izvršioca. Zamenik tužioca Danijela Jokanović predložila je da se od BIA zatraži skaj-komunikacija Ursulova sa drugima iz koje se, navodno, vidi da je učestvovao u dogovaranju ubistva Ristića. Sudija je naložila da Više tužilaštvo obavesti sud da li se protiv Ursulova vodi postupak u TOK i da li je u naredbi za istragu isto opisano krivično delo.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis