DNEVNIK UBIJENE MILICE IZ VARVARINA: Imam 60 godina, samo se pitam kako sam još živa

S.Babović

15. 11. 2022. u 13:57

MILICU Pavlović (60) iz sela Varvarin zaklao je muž Nebojša (61) 16. novembra, 2015. godine. Iste godine počela je da piše dnevnik u kome je ostavila svedočanstvo o užasnom nasilju u porodici.

ДНЕВНИК УБИЈЕНЕ МИЛИЦЕ ИЗ ВАРВАРИНА: Имам 60 година, само се питам како сам још жива

Foto:S.Babović

Svom intimnom dnevniku dala je ime „Knjiga ispovesti i pokajanja jedne napaćene žene”.

- Sada imam 60 godina, ali samo se pitam kako sam još živa – pisala je nesrećna Milica. - Dok me tuče, ne smem da ga pitam zašto. Njegova majka me moli da odem, ona mora da trpi nasilje, da ne trpim i ja. Bila sam mlada i ljubav je bila jača od mene i uvek sam se nadala doći će bolje vreme. Verovala ili ne, to nikada nije došlo, zato i pišem sada ovo da olakšam dušu i da dam savet ženama da nema bolje sutra kod takvih ljudi...

Dok je bila mlada i lepa, zapisala je, „život ju je odveo kao da je slepa”.

- Zaljubila sam se na prvi pogled u čoveka koga nijedna žena ne bi mogla izdržati - poverila se dnevniku Milica. - Od prvog dana braka, on je pio u velikim količinama i bio je mnogo nasilan, kako na porodicu, tako i na ulici, po varoši. Uvek sam se nadala doći će bolje vreme. Verovala ili ne, to nikada nije došlo, zato i pišem sada ovo da olakšam dušu i da dam savet ženama da nema bolje sutra kod takvih ljudi.

Dalje pisanje prekinula je smrt. Žrtvi je presuđeno na porodičnoj slavi, dok je uključivala šporet u kuhinji. Na manje od dva metra, gosti su praznovali za stolom.

Nebojša je ušao u kuću i uredno se pozdravio sa rodbinom, koja ga na slavi nije videla godinama. Prišao je Milici i nožem je zasekao vrat.

- Sa ujakom Milošem otimao se oko noža, skočila je i ujna, a ujak je peškirom pokušavao da zaustavi krv, sve je bilo uzalud – posvedočili su za „Novosti” Pavlovići. - Krenuli smo do hitne... Upala je u komu, kod benzinske pumpe prestala je da diše. Kada se sve završilo, Nebojša je rekao da je uradio dobar posao.

Pre nego što je ubio majku, otac je popakovao stvari za zatvor u torbu i izneo je ispred svoje kuće, posvedočila je za „Novosti” ćerka Olivera.

- Oduvek je predosećala da će se nešto loše dogoditi, a na sam dan slave, kada sam došla u kuću sa drugaricom, pričala je u čemu bi trebalo da je sahranimo – rekla je za „Novosti“ potresena unuka Snežana.

Porodica je pozvana da da izjave o ubistvu pred Višim javnim tužilaštvom 28. novembra, 2015. godine. U istom danu, pred Osnovnim sudom u Kruševcu, Pavlovići su imali poziv da dođu na prvo ročište za porodično nasilje, koje su prijavili još početkom 27. januara 2013. godine! Tada je Nebojša nožem napao Milicu. Istim nožem joj je presudio dve godine kasnije. 

Žrtva nije dočekala pravdu. Njen ubica nije kažnjen na sudu. Mesec dana nakon ubistva, preminuo je u zatvoru, čekajući optužnicu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave