OPLJAČKAN CRKVENI DOM KOD KRUŠEVCA: Osumnjičeni za tešku krađu snimljen sigurnosnim kamerama (FOTO/VIDEO)

S.Babović

14. 11. 2022. u 13:12

IZ crkvenog doma u selu Zdravinje kod Kruševca ukradene su vredne relikvije, a za tešku krađu osumnjičen je Kruševljanin Danijel D. (40), saznaju „Novosti”. Sporne noći osumnjičeni se pojavljuje na snimcima sigurnosnih kamera u krugu crkve Sveti Đorđe.

ОПЉАЧКАН ЦРКВЕНИ ДОМ КОД КРУШЕВЦА: Осумњичени за тешку крађу снимљен сигурносним камерама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:FB, Printskrin

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

- Pljačka se dogodila 26. septembra i na osnovu snimaka se može reći da se sve odigralo za par sati - navodi izvor „Novosti”. - Osumnjičeni kao da je imao informaciju da pop sa porodicom te noći nije kod kuće. Ipak, kako se vidi na snimcima, u 1.08 posle ponoći, ušetao je u dvorište, dugo zvonio i otišao. Dva minuta kasnije snimljen je dok ponovo zvoni. Oko tri sata ga na snimcima ima sa rancem na leđima, kako izlazi iz kuće, zatim, kako izlazi sa dve pune kese i napušta dvorište.

Bez kesa se ponovo vraća u kuću minut kasnije, kada se čuje neki lom u samoj kući. Oko 45 minuta kasnije preko puta crkvenog kompleksa zaustavlja se crveni auto. Meštani veruju da je osumnjičeni navodno imao pomoć pri odnošenju ukradenih stvari.

Trećina ukradenih stvari pronađena je sutradan u jednom objektu u istoj zdravinjskoj ulici (laptop, crkvene krune za venčanja). Odneti su, međutim, crkveni predmeti značajne vrednosti. Prema nekim procenama, vrednost „plena” premašuje 6.000 evra.

- Krivična prijava protiv osumnjičenog podneta je 10. oktobra i odnosi se na krivično delo teška krađa (član 204, stav 2) - predočeno je „Novostima” u Osnovnom javnom tužilaštvu. - U toku je dokazni postupak.

Osumnjičeni se može suočiti sa kaznom zatvora od jedne do osam godina, budući da vrednost ukradenih stvari premašuje 450.000 dinara. Danijel D., prema poslednjim saznanjima „Novosti”, nije u pritvoru.

Crkva Svetog Đorđa jedna je od najaktivnijih bogomolja u kruševačkom kraju. Poznati su po humanitarnim aktivnostima. 28. avgusta obeležili su 90 godina od osvećenja crkve, koliko i postoji Parohija zdravinjska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

VELIKO HAPŠENJE PEDOFILA: Pribavljali i prikazivali fotografije dece, među žrtvama i mlađi od dve godine