BOĆA NIJE BIO U ZELENOM ''PEŽOU'': Na suđenju za ubistvo MMA borca svedočio policajac koji je pratio osumnjičene

Lj. P.

12. 10. 2022. u 07:10

SASLUŠANjEM svedoka juče je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (45) i Danielu Janjošu (43), optuženima za teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27), ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) i nedozvoljeno nošenje oružja.

БОЋА НИЈЕ БИО У ЗЕЛЕНОМ ПЕЖОУ: На суђењу за убиство ММА борца сведочио полицајац који је пратио осумњичене

Dalibor Bogdanović Boća, Foto privatna arhiva

Policajac Aleksandar Cvetanović, koji je preko motorole te večeri 2. septembra prošle godine saznao za pucnjavu na Detelinari i da se traga za zelenim "pežo pikapom", u svom svedočenju pred sudskim većem, kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić, kazao je da je od nadvožnjaka kod jedne firme, službenim vozilom zajedno sa kolegom pratio sumnjivo vozilo i da je u njemu video dve osobe.

- Jasno sam mogao da vidim vozača, reč je o krupnoj osobi i to nije bio Bogdanović, koga, inače, poznajem duže godina iz službe - bio je kategoričan Cvetanović, napominjući da nije mogao da vidi lik osobe koja je sedela pozadi. Ta osoba na zadnjem sedištu bila je sitnije građe, video sam je u visini glave i ramena i zato sam isključio mogućnost da je u kolima Bogdanović.

Opisujući kako je izgledala njegova potera za sumnjivim pikapom inđijskih registracija, Cvetanović je ispričao da je pratio ovo vozilo do kanala DTD u Rumenki, a onda je, jer on službenom "škodom" nije mogao da se popne na nasip i krene prema Novom Sadu, gde se uputio zeleni "pežo", pozvao pojačanje, koje je brzo stiglo i krenulo sa sumnjivim kolima.

Potvrđujući da je 2. septembra prošle godine između 21 i 22 sata u restoranu svog sina video Bogdanovića, koga, inače, dugo poznaje, Velimir Jović je u svom svedočenju rekao da se sa njim susreo nakratko, kada je Boća izlazio iz toaleta. Javili su se jedan drugom, a Bogdanović ga je, kako je kazao, pozvao da sedne, što je ovaj svedok odbio jer je morao da odnese vino u svoj lokal u Slobodnoj carinskoj zoni.

Mesto ubistva Uroša Stefanovića, Foto N. Karlić/privatna arhiva

Ovaj svedok je još kazao da, posle saznanja da je Bogdanović osumnjičen za pucnjavu, nikome nije rekao da se te večeri sreo sa njim. Potvrdio je da je dobio preteću SMS poruku, i da je to usledilo nakon što je pozvan za svedoka.

Bogdanovićevi branioci ponovo su juče tražili da njihov klijent bude pušten iz pritvora, ili da mu se zameni blažom merom, kućnim pritvorom, ali bez nanogvice jer se, kako su istakli, plaše za njegovu bezbednost, jer ga mogu pratiti. Sud je, međutim, i ovoga puta odbio njihov zahtev.

Suđenje se nastavlja 18. oktobra saslušanjem svedoka.

TRAG NA PERICI I RUKAVICAMA

Govoreći o biološkim tragovima, veštak dr Milica Keckarević Marković sa beogradskog Biološkog fakulteta predočila je da su Bogdanovićevi tragovi nađeni na perici, tri rukavice i na jednoj zaštitnoj maski. Veštačenje tragova na zadnjem sedištu "pežo pikapa", kako je rekla, nisu rađeni, ali da na analiziranim tragovima iz samog vozila nije uočeno prisustvo Bogdanovićevog DNK.

BONUS VIDEO: 

SAHRANjEN UBICA ĆERKE IZ VRŠCA: Na ispraćaju, uz majku, bilo dvadesetak ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)