HOĆE LI OBDUKCIJA REŠITI MISTERIJU? Muškarac čije je raskomadano telo pronađeno kod Zrenjanina na sebi imao trenerku i patike

Bogoljub Grujić

26. 08. 2022. u 14:49

SAMO delić misterioznog, turbulentnog slučaja nalaženja raskomadanog ljudskog tela, u ataru Industrijske zone na periferiji Zrenjanina, prema selu Elemir, rešen je pojavljivanjem šezdesetpetogodišnjeg čobanina Ivana, poreklom iz obližnjeg sela Melenci, za kojim je policija tragala u četvrtak 25. avgusta i raspitivala se kod brojnih vlasnika vikendica i voćnjaka u blizini.

ХОЋЕ ЛИ ОБДУКЦИЈА РЕШИТИ МИСТЕРИЈУ? Мушкарац чије је раскомадано тело пронађено код Зрењанина на себи имао тренерку и патике

Foto: B. G.

- Ceo dan sam bio za ovcama po ataru, ništa nisam čuo ni video, a onda kada sam se vratio kod obora sačekale su me priče da sam stradao, produžile su mi život - uz osmeh rekao je dugogodišnji čobanin, koji čuva stotinak ovaca ugledne zrenjaninske porodice, koja se bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Indicije i dovođenje u vezu da je baš on stradao, pojačane su policijskom potragom za njim, jer ga nije bilo na imanju, a leš nepoznatog muškarca, u raspadnutom stanju, pronađen je u obližnjem šumarku, pa su ljudi počeli svašta da pričaju i nagađaju.

Zrenjaninska policija nije se zvanično oglašavala, a prema nezvaničnim potvrdama, telo nepoznate osobe poslato je na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu.

Vidno uznemireni, vlasnici imanja koje se nalazi tik uz šumarak na ničijoj zemlji, gde je pronađeno telo bez glave, ne žele da javno iznose detalje, uz naglasak da su obavestili policiju i da im je u interesu da se misterija po svemu sudeći nepoznatog muškarca što pre razreši.

- Odjednom su se psi, kojih tu ima u okolini, nisu ničiji, ali ih znamo, a i oni nas, uznemirili, a jedan je u zubima nosio ljudsku lobanju - kažu vlasnici imanja koji su odmah obavestili policiju, a kasnije je dvadesetak metara dalje, otkriven leš, u užasnom stanju, raspadnut i bez glave, kako kažu sigurno star više od mesec dana.

Foto: B. G.

- Policija je dalje preuzela stvar u svoje ruke i to je sve što znamo - dodali su vlasnici imanja, uz potvrdu da poznaju čobana Ivana i da im je drago što je živ i zdrav.

Nakon što je telo, sudeći po patikama i delovima donjeg dela svilenkaste trenerice, najverovatnije muške osobe, poslato na obdukciju, policijski inspektori započeli su proveru svih nestalih osoba sa područja Zrenjanina, ali i okolnih mesta.

Uznemirena je i porodica Gorana Džunića (47) iz Kikinde, koji je nestao 4. avgusta nakon obeležavanja godišnjice Oluje u Novom Sadu.

Po rečima njegovog starijeg brata Dragana, sa kojim smo razgovarali, od dana nestanka, Goran je viđen na nekoliko mesta, na putu između Novog Sada i Zrenjanina, kako od vlasnika salaša i vikendica traži vodu za piće, a saznanje da je u šumarku nađen obezglavljen leš, unelo je dodatnu strepnju i neizvesnost:

- U policiji mi je rečeno da je telo poslato na obdukciju i da se čekaju rezultati. Jesam uznemiren, ali se ipak nadam da to nije moj Goran - naglasio je Dragan Džunić, uz napomenu da su sa njim u četvrtak, 25. avgusta u popodnevnim satima, kontaktirali policijski inspektori i raspitivali se o izgledu i rasporedu Goranovih zuba i da li ima veštačku protezu.

- Pitali su me kakve je patike nosio, detaljno sam ih opisao i naveo da po telu ima tetovaže. Sa trećim bratom Sašom, prethodnih dana, obišao sam i ovaj deo periferije Zrenjanina gde se nalazi i taj bagremov šumarak, ali ništa nije ukazivalo da se tamo nalazi telo. Nadamo se da ovaj slučaj nema nikakve veze sa nestankom našeg brata - rekao je Dragan, ističući da je početkom avgusta Goran viđen kod kružnog toka na obilaznici u Zrenjaninu, baš kod skretanja za Elemir u industrijskoj zoni.

Foto: B. G.

Obdukcioni nalaz biće poslat Višem javnom tužilaštvu

Rezultat obdukcije pronađenog tela nepoznate osobe, kako su potvrdili u zrenjaninskoj policiji, stiže u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, koje se do sada nije oglašavalo povodom ovog misterioznog slučaja.

Ubistvo, samoubistvo ili prirodna smrt

Ni jedna od tri opcije se za sada ne isključuje, mada će zbog stanja više od mesec dana beživotnog tela, biti veoma teško utvrditi šta je pravi uzrok smrti i šta se stvarno dogodilo, a niko od ispitanih vlasnika imanja u okolini ništa neuobičajeno nije primetio.

Niko nije osetio neprijatan miris

Bez obzira na izuzetno velike vrućine prethodnih sedmica, nikakav neprijatan miris niko u okolini nije osetio, ali, kako kažu, s obzirom na to da je puno stoke, ovaca, svinja i krava na gazdinstvima, neprijatni miris truljenja ljudskog tela očigledno se stopio sa uobičajenim životinjskim.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)