APEL POLICIJE: Zaštitite imovinu pre odlaska na letovanje

D. N.

23. 06. 2022. u 14:01

UOČI početka sezone godišnjih odmora, Policijska uprava Požarevca uputila je apel građanima da, pre odlaska na put, svoju imovinu zaštite od kradljivaca na adekvatan način.

АПЕЛ ПОЛИЦИЈЕ: Заштитите имовину пре одласка на летовање

D.N.

-Pre svega, pre odlaska iz kuće, proverite da li su vrata i prozori dobro zatvoreni i, ukoliko ste u mogućnosti, dodatno osigurajte ulaz, alarmom ili dodatnom bravom. Ne objavljujte na društvenim mrežama da idete na put i zamolite poznanike ili komšije da kuću u vašem odsustvu povremeno obiđu – stoji u saopštenju PU Požarevac.

U njemu se savetuje da građani, bilo da su na putovanju ili u svom mestu, novac drže u prednjem džepu, da ne ostavljaju torbu i mobilni telefon bez nadzora, a da platnu karticu i PIN drže odvojeno. -Pre nego što ostavite automobil na parkingu, uvek proverite da li je zaključan, zatvorite prozore i ne ostavljajte ključ u bravi, čak i ako ga samo nakratko napuštate – savetuje policija.

Ukoliko neko primeti da mu nedostaju lične stvari, to odmah treba da prijavi policiji, kako bi ona mogla da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti, da identifikuju izvršioce i povrati oduzetu imovinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)