DEVOJČICU (4) SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI OTAC I DEDA? Pedofilija prijavljena policiji, a Centar za socijalni rad dozvolio da osumnjičeni viđa dete!

Lj. P.

12. 06. 2022. u 22:16

DEVOJČICA iz okoline Novog Sada, stara četiri i po godine, navodno je žrtva seksualnog zlostavljanja, a kao napasnici su označeni detetov otac i deda.

ДЕВОЈЧИЦУ (4) СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЛИ ОТАЦ И ДЕДА? Педофилија пријављена полицији, а Центар за социјални рад дозволио да осумњичени виђа дете!

Foto Shutterstock

Slučaj je, kako tvrdi advokat Ivana Kropf, koja zastupa detetovu majku, maja prošle godine prijavljen policiji, koja je ocu izrekla hitne mere, zabranu prilaska i komuniciranja, koje su sudskom odlukom produžene.

Prema rečima advokatice Kropf, protiv devojčicinog oca je 16. aprila ove godine podneta privatna krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zbog nasilja u porodici i seksualnog zlostavljanja i da je ovo tužilaštvo predmet prosledilo Višem javnom tužilaštvu.

- I pored svega što se dešavalo od februara do maja prošle godine i svih dostavljenih nalaza, Centar za socijalni rad je doneo odluku da se dete sa ocem viđa u kontrolisanim uslovima - navodi Kropfova.

HITNE MERE I STALNE SUMNjE

NOVOSADSKA policija je, kako saznajemo, četiri puta postupala po prijavama sumnje na seksualno zlostavljanje deteta.

O prvoj prijavi od maja prošle godine prosleđen je izveštaj VJT sa svom prikupljenom dokumentacijom, izrečena je hitna mera koju je sud produžio. Povodom druge prijave majke da strahuje za dete, od početka juna 2021. godine, ponovo je na osnovu nalaza Centra za socijalni rad i VJT urađena procena rizika prema ocu i dedi i policija je ponovo izrekla hitnu meru zabrane prilaska i komunikacije, ali je sud nije produžio.

Avgusta 2021. majka devojčice je, kako saznajemo, prijavila bivšeg supruga da ju je gurnuo usled čega je pala. I tada je rađena procena rizika i policija mu je izrekla hitnu meru, ali je sud nije produžio. Početkom juna ove godine, na osnovu stručnog nalaza i mišljenja Centra za socijalni rad, urađena je nova procena rizika u odnosu na oca mogućeg učinioca i deteta, i utvrđeno je da rizik ne postoji, što je prosleđeno OJT.

- Uputili smo pritužbu protiv Centra i tražili inspekcijski nadzor.

Promene u devojčicinom ponašanju uočene su februara prošle godine, posle povratka od oca, sa kojim se viđala po sudskoj presudi. Njih dvoje su, kako dalje predočava advokat Ivana Kropf, tokom tih viđanja, odlazili u kuću kod dede i babe, gde se, navodno, sve dešavalo. Tada trogodišnja devojčica je po povratku kod majke plakala, vrištala je, nije htela ni sa kim da razgovara, nije dozvoljvala da je neko dodirne i opsesivno je prala ruke.

- Odbijala je da ide kod oca i ljutila se na majku što daje da odlazi kod njega - priča advokatica Kropf.

адвој

Ivana Kropf, Foto Printskrin

advokatica Ivana Kropf

- U početku nije detaljno navodila neke stvari, ali je odbijala da odlazi kod oca. Dete je plakalo kada odlazi u toalet, i žalila se na bolove polnog organa.

Majka je dete, kako dalje priča Kropfova, vodila i kod lekara, ali je devojčica plakala i nije dozvoljavala da joj se priđe, te je pregled odrađen u opštoj anesteziji. Nalaz je bio da nema oštećenja himena, i tada je krenula hajka protiv majke i pretnje da će joj oduzeti dete.

Odbačena krivična prijava protiv dede

PREMA rečima advokata Ivane Kropf, krivična prijava je bila podneta protiv dede, ali je ova prijava odbačena s obrazloženjem da nema osnova sumnje.

- Uložili smo prigovor i dostavili smo sve dokaze, i sada čekamo odgovor - tvrdi advokat Kropf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)